Ledeno doba stiže ……

Ledeno doba stiže ……

0 544

ODGOĐEN MAŠKARANI RALLY PARIZ-BAKAR

Vremenske neprilike koje su Europom proteklih dana odnijele već 50-tak života uzrokovale su odgađanje jedne tradicionalne manifestacije na području Kvarnera. Naime, za subotu 4. veljače 2012. godine Autoklub „Rijeka“ pripremao je 21. Maškarani rally Pariz – Bakar koji se ipak u planiranom terminu neće održati. Razlog je izuzetno niska temperatura sa nekoliko stupnjeva ispod nule, jaka, orkanska bura, led i te najava pogoršanja vremena uz snijeg i još hladnije i znatno lošije vrijeme koje meteorolozi najavljuju za kraj prvog tjedna i prvi vikend veljače.

Ljubitelji maškaranja na kotačima sjetiti će se još jedne identične odgode koja se zbila 2005. godine. Naime, tada je samo dan uoči 14. rallya Pariz – Bakar Rijeku i okolicu okovao led, orkanska bura, a na Korzu je mjereno minus 6 stupnjeva Celzijusevih. U ranim večernjim satima uslijedilo je telefoniranje svim prijavljenim i zainteresiranim sudionicima, a u subotnje jutro kada su se trebali okupiti na riječkom Parizu – vladao je ledeni pakao uz buru koja je grizla – do kostiju. Za razliku od ovogodišnjeg tadašnji se trebao održati na dan Dječje povorke koja je ipak održana istog dana ali u – Dvorani mladosti. Relijaši nisu željeli riskirati…..

Ovogodišnje događanje, prema trenutnoj informaciji organizatora i planu sa glavnim pokroviteljem Turističkom zajednicom grada Rijeke održati će se tjedan dana kasnije, u subotu 11. veljače, ali tada na dan Međunarodne dječje karnevalske povorke zadržavajući se na riječkom Korzu neposredno uoči prolaska maškaranih klinaca i klinceza.

Vjerojatno će biti i sretnih jer će imati sedam dana više za pripremu svojih maškaranih prometala koja se uobičajeno pripremaju posljednju noć-dvije.

Treba stoga očekivati 21. Maškarani rally Pariz – Bakar u subotu 11. veljače 2012. godine. (m)

Snimci: M.K.

SIMILAR ARTICLES