KRUG – KUP SIGURNOST NA CESTAMA

KRUG – KUP SIGURNOST NA CESTAMA

0 898

13 HRVATSKIH ASOVA BRANI UGLED NACIJE

Na automotodromu „Zalužani“ nadomak Banjaluke (BiH) domicilni Auto karting klub „Brkić Servis“ ovog vikenda od 1. do 3. lipnja organizira međunarodnu auto utrku na kružnim stazama pod nazivom „Nagrada Bell rafinerija ulja 2012.“.

Prijavljeno je 60 vozača iz gotovo svih automobilističkih saveza bivše Jugoslavije ( izuzev Slovenije i Makedonije), tim više što se uz Kup „Sigurnost na cestama“ ( FIA Action for road safety) boduje i FIA CEZ – Prvenstvo Srednjeeuropske zone, pojedinačni Šampionati Crne Gore, Srbije (SAS) i Bosne i Hercegovine, te Prvenstvo Republike Hrvatske, kao i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske.

Zagrebački automobilist Ivan Pokos, član Auto karting kluba „Zanatlija“, višestruki pobjednik i prvak raznih automobilističkih kup i prvenstvenih natjecanja poslije prošlogodišnjeg osvajanja Kupa Sigurnosti u grupi N već na startu nove sezona koja se sastoji od četiri natjecanja ( Banja Luka, Grobnik, Beograd i Banja Luka ) najavljuje obranu naslova pobjednika što neće biti nimalo lako.

Konkurencija je brojna i jaka, ali raduje činjenica da uz Pokosa nastup na prvoj utrci i to izvan hrvatskih granica očekuje još 12 hrvatskih automobilista. Uz Pokosa u grupi N u „Honda Civic TypeR“ nastupaju i Filip Magdić i Valter Nežić, Nikola Lubura (Citroen Saxo), Sven Gorup (Škoda Fabia), Tripo Ivović (Peugeot 106), Maro Slade (Mitsubishi Lancer EVO X), te Žarko Knego (Renault Clio RS).

U grupi A/SP među 15 prijavljenih trojica su hrvatskih vozača: Alen Hasanović (Ford Focus SP), Bojan Krota (Peugeot 106) i Antonio Gavranović (For Focus), dok su Damir Mašić (Hyundai 120/1000) i Marko Sušić (Škoda Felicija) svoj nastup prijavili u grupi E1.

Najviše je dubrovačkih automobilista koji su kružnim stazama dominirali i prošle godine.

Prvi dio prijama obavljan je već u petak poslijepodne, ali nastavak slijedi i u subotu od 7 do 9 sati. Od 11 sati na rasporedu su treninzi, a oko 16 sati i prva bodovna utrka.utrka. Nedjelja 3. lipnja počinje slobodnim treningom (warm up) od 9 do 10 sati, svečano otvaranje je u 10,30 sati, a nastavak bodovnih utrka od 11 sati. (m)

Snimci: M.Krpan