KRONOMETAR – 4. NAGRADA RI-SKOK NA GROBNIKU

KRONOMETAR – 4. NAGRADA RI-SKOK NA GROBNIKU

0 627

Autoklub „RI autosport“ u suradnji sa Autoklubom „Skok racing“ iz Brtonigle organizira automobilističko natjecanje u kronometar vožnjama, najmlađoj disciplini Prvenstva Republike Hrvatske. Natjecanje od nazivom „4.Nagrada RI – SKOK 2013.“ organizira se u nedjelju, 22. rujna 2013.godine, a očekuje se nastup 60-tak vozačica i vozača iz cijele Hrvatske. Pored državnog prvenstva rezultati se boduju i za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a, Prvenstvo Primorsko-goranske županije i Prvenstvo Istarske rivijere.

Kronometar vožnje odvijati će se na posebno improviziranoj kratkoj stazi u prostoru Parka vozača Automotodroma Grobnik gdje će treninzi početi u 9,50 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 12 sati. U pauzama automobilista nastupiti će i desetak kartingaša iz klubova Kvarnera i Istre.

Suradnik u realizaciji manifestacije je „Automotodrom Grobnik“ d.o.o., pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Općina Čavle i Zajednica sportova PGŽ, a partneri: Croatia osiguranje d.d. Filijala Rijeka, Grad Rijeka, Pizzeria Delfino Lovran, Karting centar Rijeka, Autocentar Marinići, Transporti Čulina, te medijski pokrovitelji Novi list, Kanal RI i www.riautosport.hr.

Favorit i ovog natjecanja je trenutno vodeći ukupnog poretka državnog prvenstva vozač AK Rijeka Ivan Pavlović koji sa tri generalke čvrsto drži vodeće poziciju ispred prošlogodišnjeg državnog prvaka Zorana Vidmara (AKK Petar Klepac Gerovo). Za ekipni naslov bore se istarski klubovi „Pula-Rovinj“, pazinski „Istra racing team“ i „Buzet autosport“. Ovo je pretposljednje natjecanje sezone u kronometru. (m)