KRAINC – HRVATSKI ADUT ZA POBJEDU

KRAINC – HRVATSKI ADUT ZA POBJEDU

0 357

Foto: Goran Petrović

Ovog se vikenda u susjednoj Bosni i Hercegovini na stazi „Krčmarice“, u organizaciji banjalučkog Auto karting kluba „Brkić Servis“, održava međunarodna automobilistička utrka na brdskim stazama “Bell rafinerija ulja 2012.“ što se boduje za međunarodni Kup „Sigurnosti na cestama“ i Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske. U konkurenciji 45 vozača iz BiH, Mađarske, Slovenije, Makedoinije, Crne Gore i Srbije sudjeluju i četiri hrvatska automobilista.

Status favorita, barem u konkurenciji kategorije I turističkih automobila ima hrvatski prvak Riječanin Siniša Krainc, član AKK „Šibenik“ u svom vrhunskom „Ford Escortu RS Cosworthu“ grupe E1. U grupi N velike šanse za dobar rezultat ima i mladi vozač iz Gorskog kotara Tomislav Muhvić, član AKK „Petar Klepac“ iz Gerova koji vozi „Mitsubishi Lancer EVO IX“. U klasi E1 1600 prvi ovogodišnji inozemni nastup ima još jedan riječki automobilist Mario Jurišić (AK RI autosport) koji će svojim „Citroenom AX“ samo tjedan kasnije nastupiti i u Italiji na svojoj prvoj ovogodišnjoj utrci FIA Europskog kupa brdskih staza. Četvrti vozač sa hrvatskom licencom je crnogorski internacionalac Tripo Ivović koji sa „Alfa Romeom 147“ nastupa u grupi A/SP.

Favoriti za ukupni poredak prvenstveno su četvorica vozača u formulama Mađari Laszlo Szasz i Zoltan Balatiner, Slovenac Marijan Smrdelj i domaći adut Boris Miljević.

Nedjeljni program predviđa jutarnji „warm up“ slobodni trening u 10 sati, a potom dvije bodovne utrke od kojih prva starta u 12 sati na stazi dugoj 4.450 metara nadomak Banja Luke. (m)