Konačno start autocross sezone

Konačno start autocross sezone

0 553

Foto: Miroslav Krpan

Polovica godine je za nama, a tek starta nova domaća natjecateljska sezona autocrossa u čijem su kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza tek tri utrke. Prva je na rasporedu „Autocross Nagrada Hrvatske 2011.“ u nedjelju 12. lipnja na autocross stazi „Kućan Gornji“ nadomak Varaždina. Organizator uvodne utrke sezone je riječki autoklub „Svigo“ u suradnji sa Autoklubom „Grobnik“, svojevremeno domaćini i organizatori autocross utrka na zasigurno, sve donedavno našoj najboljoj stazi u Rupi. Međutim, vlasnik staze „Rupa“ odustao je od daljnje eksploatacije tog objekta u svrhu oktanskih sportova, pa se uz niz drugih problema hrvatski autocross suočio sa još jednim – nedostatkom dobrih i pravih staza bez kojih nema utrka.
No, zadovoljiti se moramo onim što imamo sa samo jednim ciljem – održanjem discipline na životu kako brojem manifestacija, tako i sudionicima – vozačima bez kojih nema automobilističkih utrka ma u bilo kojoj disciplini.

Nedjeljna utrka boduje se za tri prvenstva – Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a ( Istra, Kvarner i Gorski kotar). Prijavilo se 29 vozača u četiri divizije, među kojima je sedam gostujućih iz susjedne Slovenije. Kod domaćih zastupljeno je čak 11 klubova, a najbrojniji su sa četiri predstavnika trostruki državni prvaci Autokluba „Ozalj“. Uz ekipno rivalstvo zanimljiva će biti i borba u pojedinačnoj konkurenciji, pa tako u obranu naslova državnih prvaka kreću Robert Grbac iz ASK Kastavac u diviziji 1 (open), Sven Katić (AK Ozalj) u diviziji 1A (do 1400 ccm), Zoran Srok ( AK Svigo) u diviziji 1B (do 2000 ccm) i veteran Vigor Grbac (ASK Kastavac) u diviziji 3 ( buggy jednosjedi ).
Domaćin, a ujedno suradnik organizatorima je i domicilni Auto cross klub „Varaždin“ čiji su sportski radnici najzaslužniji za izvrsnu pripremu staze u Kućanu Gornjem dužine 616 metara. Ljubitelji autocrossa imat će prigodu uživati u atraktivnim vožnjama vrhunskih hrvatskih i slovenskih autokrosista.

Okupljanje sudionika i administrativni poslovi predviđeni su od 7,30 do 9 sati, službeni treninzi od 10 do 11,10 sati, a prva od tri kvalifikacijske utrke počinje u 12 sati. Finalne vožnje na rasporedu su u 16,30 sati, a poslije svake utrke najuspješnijima će se uručiti zaslužene počasne nagrade. (m)

SIMILAR ARTICLES