KARTING – U Novom Marofu starta nova sezona

KARTING – U Novom Marofu starta nova sezona

0 430

VIŠE OD 80 KARTINGAŠA NA STARTU

Rezultati utrka boduju se za šest sustava od FIA CEZ-a do Regije Sjever HAKS-a

NOVI MAROF – Oktanska sezona sa toplijim danima poprima svoju stvarnu sliku, pa će nakon automobilista iz zimnskog sna izići i kartingaši.Otvorenje domaće sezone zakazano je za vikend 14. i 15.travnja na stazi Karting centra „ST Rauš“ nadomak Novog Marofa.

Organizator prve ovogodišnje međunarodne utrke „1.Nagrada Cobre 1234“ je virovitički Auto moto karting klub Cobra koji na startu u devet raspisanih klasa očekuje više od 80 vozača iz nekoliko zemalja okruženja, obzirom da se utrka uz Prvenstvo Republike Hrvatske boduje i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, državna prvenstva Slovenije i Srbije, slovenski međunarodni SportStil Cup i Prvenstvo Regije Sjever HAKS-a. Najviše će,očekivano biti vozača Hrvatske i Slovenije, a svi će nakon subotnjih cjelodnevnih slobodnih treninga u nedjelju 15.travnja voziti po dvije bodovne utrke. Gotovo 15-tak najmlađih vozačica i vozača, onih od svega 5 do 8 godina očekuje se u početničkoj klasi „Baby kart“, u kojoj su neovisno o rezultatu na kraju simbolično – svi pobjednici. Jednu od zasigurno najbrojnijih klasa Rotax Micro Max predvodit će Koprivničanin Leon Zelenko, prošle godine drugi u svjetskom poretku svoje klase u Rotax grupaciji i hrvatski prvak. Zasigurno će zanimljivi biti ogledi i u klasama Rotax Max Junior i Senior, kao i Rotax Mini Max i Minikart. Iz aktivnih nastupa u kartingu, nakon najvišeg priznanja Zlatne kacige HAKS-a i tri uzastopna naslova državnog prvaka klase Minikart povukao se mladi 12-godišnji vozač AK RI autosport Adrien Mesec. Otvorio je tako mogućnost nekim novim asovima da krenu njegovim stopama uspjeha.

Skupinu odraslih i iskusnijih kartingaša predvodi još jedan prošlogodišnji dobitnik Zlatne kacige HAKS-a i trostruki državni prvak Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u klasi Rotax DD2 Master. Od domaćih asova u klasama KZ2 i KZ2 Master vrijedi spomenuti adute domaćina i organizatora AMKK Cobra Virovitica, državne prvake Marka Kranjčeca i Nikolu Samaržiju. Od znanih domaćih vozača uspješnu sezonu zasigurno najavljuju i prvak CEZ-a Jan Pokos (AKK Zanatlija Zagreb) i povratnik u redove ponovo oživjelog i matičnog mu AKK Ivanić Damian Sekulić, iza kojih je višegodišnja uspješna karting karijera.

Zanimljeve oglede hrvatskih kartingaša s kolegama iz zemalja okruženja moći će se gledati prvo u jutarnjim službenim treninzima što počinju u 7,30 sati, potom treninzima s mjerenjem vremena za startne pozicije od 10,40 sati, a prvi set od osam bodovnih utrka kreće u 13,15 sati. Drugi je na rasporedu od 16,10 sati, a proglašenje najuspješnijih s podjelom sportskih priznanja predviđeno je u 19 sati.

Miroslav KRPAN