Karting – Odlučujuća utrka sezone

Karting – Odlučujuća utrka sezone

0 390
Mauro Štiglić (14) AK Opatija Motorsport (snimio M.Krpan)

POTVRDA NASLOVA DRŽAVNIH PRVAKA

Na stazi Ada Huja vozi se međunarodna utrka u kojoj sudjeluje i 15-tak hrvatskih kartingaša

ZAGREB – Privodi se kraju sezona Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu, kojoj su bila suđena gostovanja na inozemnim stazama, obzirom se svih šest, kalendarom Hrvatskog auto i karting saveza zacrtanih natjecanja održavalo izvan hrvatskih granica. I tako, poslije dva natjecanja u Ptuju i jednog u Vranskom, te dva u Beogradu, 31.kolovoza i 1.rujna posljednje šesto, vozi se ponovo u Srbiji, na stazi „Ada Huja“ nadomak Beograda.

Organizator međunarodne utrke „Ada Huja – Nagrada Beograda“, Srpski auto i karting sportski savez i suorganizator ASK Crvena Zvezda, u pet različitih konkurencija očekuje 80-tak vozača iz četiri zemlje. Tako se uz hrvatsko prvenstvo boduje FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo SAKSS-a i međunarodni slovenski Sportstil Cup.

U Beogradu će se i formalno potvrditi naslovi državnih prvaka Hrvatske. Bodovno su titule već osigurali Antonio Pendo (AK Dubrovnik racing) u Rotax Mini Max, Leon Zelenko (KK Koprivnica) u Rotax Max Junior, Matija Jurišić (AK RI autosport) u Rotax Max Senior, Dorijan Čargonja (KK Koprivnica), Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u Rotax DD2 Master, Jan Pokos (AKK Zanatlija) u KZ2 i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u KZ2 Master, dok je jedina otvorena klasa Rotax Micro Max u kojoj vodeći Mauro Štiglić (AK Opatija Motorsport), nakon sedam pobjeda u sezoni ima velikih 28 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Ricarda Kočevara, koji je bio dvostruki pobjednik prvog natjecanja u Beogradu, s kojeg je Štiglić izostao. Novi naslov ekipnih prvaka već su osigurali članovi Karting kluba Koprivnica, viceprvaci će biti AK Opatija Motorsport, a za treće mjesto odluka će pasti u nedjelju između ekipa AK Dubrovnik racing i AK Istra racing team Pazin. Dubrovčani trenutno imaju pet bodova prednosti.

Prvenstva CEZ-a i SportStil Cupa se nastavljaju tijekom rujna.

Program u subotu 31.kolovoza u prijepodnevnim satima vezan je uz verifikaciju i tehnički prijam, te istovremeno slobodne treninge, dok mjerenje vremena za startne pozicije počinje u 16,30 sati. Nakon jutarnjeg „warm up-a“ u nedjelju od 8 sati, prva bodovna utrka na rasporedu je u 9,40, a druga od 12,30 sati. Priznja najuspješnijima uručuju se oko 15 sati.

Miroslav KRPAN