Jubilej u Virovitici – 50 vozača obilježava 50 Godina Kartinga

Jubilej u Virovitici – 50 vozača obilježava 50 Godina Kartinga

0 417

Drugi puta ove godine Virovitica će biti domaćinom utrke Nacionalnog otvorenog Prvenstva Republike Hrvatske i državnog prvenstva u kartingu kojom će obilježiti značajan jubilej. Ovog vikenda, 6. i 7. srpnja vozi se treća utrka sezone „11. Nagrada Virovitice 2013.“, a organizator je virovitički Auto moto karting klub „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o. Svojevrsni oktanski spektakl „mini formula“ protječe u znaku broja 50. U subotu će se s početkom u 19 sati u virovitičkom Domu Hrvatske vojske održati svečana sjednica Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza kojom će se obilježiti 50 godina karting sporta u Virovitici.

Na vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara nastup je, poslije nekoliko sezona prijavilo rekordnih točno 50 vozača iz 13 hrvatskih klubova u četiri prvenstvene klase. Najbrojniji će biti članovi Autokluba „RI autosport“ sa devet, a slijede domaćini AMKK Cobra i zagrebači „KK1“ s po osam vozača.

Uz izvrsne dvije protekle utrke u Čakovcu i Virovitici, te sjajne vožnje hrvatskih kartingaša, obilježja sezone su i zasjedanja apelacijskih komisija, poslije svake utrke po jedna uzrokovana tehničkim kontrolama i pokušajima dokaza ispravnosti. Za sada je jedan apel prihvaćen (Pokos) i drugi postupak je u tijeku (Mucak).

Domaćini najviše očekuju od svog najboljeg vozača, višestrukog prvaka i vodećeg klase KZ2, uzdanice Kluba Filipa Romića koji je jedini u četiri bodovne utrke ostvario stopostotni učinak. Uz njega u najjačoj će klasi nastupiti pomalo neočekivanih 20 vozača pa se očekuju izvrsne vožnje najavljene iz kojih je teško nazrijeti dobitnike pokala. Biti će to sraz mladih nadolazećih asova i iskusnika od kojih su poneki okusili slast pobjeda širom Europe.

Zanimljivo i neizvjesno biti će i u klasi Mini kart. Sa četiri druga mjesta vodeći je uz pet bodova prednosti mladi riječki as Matija Jurišić (RI autosport) izdanak riječke karting škole Prelučka legenda. Najveći će mu rivali očekivano biti Jan Pokos (Zanatlija) i Max Herendić (KK1), a iz prikrajka vreba višestruki prvak Damian Sekulić koji se ove sezone posvetio inozemnim nastupima talijanskog prvenstva i kupova. Novi ogled snaga na stazi biti će između Juraja Kovačića (FM Team) i Williama Mucaka (KK1) u klasi KF3.

Subotnji program od 10 do 18 sati predviđa slobodni trening, a natjecateljski dan u nedjelju počinje verifikacijom vozača i tehničkim prijemom kartinga od 8 do 9 sati. Treninzi su od 10, a mjerenje vremena za startne pozicije od 11,30 sati. Svečano otvaranje je u 13,30 sati. Od 13,45 sati uslijediti će prve bodovne utrke, a od 15,40 druge. Pehari najuspješnijima uručiti će se u 17,30 sati.(m)

Snimio:M.Krpan

SIMILAR ARTICLES