Jean Todt u Skopju

Jean Todt u Skopju

0 855

Predsjednik FIA-e, Jean Todt, u pratnji Predsjednika CEZ-a, našeg Zrinka Gregureka stigao u dvodnevnu posjetu Makedoniji i Automobilstičkoj federaciji Makedonije…

Sve se za Makedonce odvijalo munjevitom brzinom. Od trenutka kada su na kongresu FIA-e, primljeni u punopravno članstvo (AFM), pa u punopravno članstvo CEZ-a, pa do čestitke Predsjednika FIA-e, i poziva AFM-a da posjeti Makedoniju… nekome je za to potrebno minimalno dvije do tri godine. No, prije svega zahvaljujući trojcu koji čine Predsjednik saveza Ilija Malinkovski, generalni sekretar Ranko Stanojkovski i sportski direktor za brdske utrke Pavle Donevski; sve se to naglo ubrzalo.

Od kada su preuzeli savez, a naravno, i zahvaljujući svom lobiranju i pomoći prijatelja van Makedonije; stvari su krenule na bolje. Barem organizacijski. AFM je sada punopravni član, i otvaraju im se velike mogućnosti, prije svega u međunarodnoj suradnji. Logično; prvo u regiji i Srednjeeuropskoj zoni. I to je jedan od razloga zašto je sa Jeanom Todtom u Skopje doputovao i Predsjednik CEZ-a, Zrinko Gregurek.

Danas je Jeana Todta primio i Predsjednik Republike Makedonije Đorđe Ivanov. U dugom i srdačnom razgovoru istaknuta je mogućnost održavanja i FIA međunarodnih utrka u Makedoniji, ne samo za CEZ natjecanja. Logično, bilo je i riječi o FIA akciji „Make Roads safe“ (Sigurnost na cestama). Makedonija je upravo u izradi Nacionalnog plana za sigurnost u saobraćaju. U svakom slučaju, posjeta Todta Skopju, veliki je znak podrške što FIA pruža čelnicima AFM-a, i samo je prvi korak u ostvarivanju suradnje i zajedničkih projekata.

(Automototrend/Marko Ivezić)