Janos Szilagy najbrži na 11.porečkom rallyu

Janos Szilagy najbrži na 11.porečkom rallyu

0 441

Najbrža hrvatska posada Juraj Šebalj i Toni Klinc usprkos grčevitoj borbi, na koncu je završila druga s minornim zaostatkom od svega 3,9 sekundi Mađarska posada Janos Szilagy i Agnes Takacs u Mitsubishiu Lanceru EVO IX, pobjednici su međunarodnog „11. Rallya Poreč 2010. – Hyundai Autokuča Košara“ koji se u organizaciji AK Skok racing održavao od 12. do 14. studenoga u Poreču i okolici. Najbrža hrvatska posada Juraj Šebalj i Toni Klinc usprkos grčevitoj borbi, na koncu je završila druga s minornim zaostatkom od svega 3,9 sekundi. Koliko je neizvjesna završnica bila najbolje pokazuje činjenica da je iskusna njemačka posada Hermann Gässner – Karin Thannhauser unatoč najvišem broju osvojenih brzinaca, na postolju završila tek kao trećeplasirana. Od ukupno prijavljenih 58 posada, rally dug 92 km uspješno su okončale 32 posade, među kojima je 17 odustal zbog tehničkih kvarova ili izlijetanja.

U grupi S slavila je posada Nenad Lončarić – Boris Beraković (AKK Sveta Nedjelja) u atraktivnoj Subari Imprezi. Oni su zauzeli 8. mjesto generalke i bili uvjerljivo bolji od drugoplasirane austrijske posade Karla i Marie Rumpler u Lanceru EVO VI te trećeplasiranih Alena Peruča i Gorana Sikirice u Peugeotu 106 XSI.
Konkurenciju u grupi A očekivano je pomela iznimno talentirana slovenska posada Rok i Tajda Turk u Peugeotu 206 RC. Slovenci Jan Oblak i Jaka Cevc završili su drugi, dok je treća bila mađarska posada Zoltan Pryma i Jozsef Kerekes u Suzuki Ignisu S1600.

U prvenstvu Hrvatske poredak je nešto drukčiji. Najbrži u grupi N bili su dakako Juraj Šebalj i Toni Klinc ispred Renoa Turka i Denisa Vidovića te buzetske posade Viliam Prodan i Matteo Hrvatin. U grupi A slavili su braća Ivan i Mario Bahorić u Škodi Fabiji ispred Marka Đurkovića i Lorene Nosić u Suzuki Swiftu te trećeplasiranih Ivice Siladića i Zorana Raštegorca u Škodi Feliciji. Lončarić-Beraković u grupi S bili su neuhvatljivi za Peruča-Sikiricu te trećeplasirane Krešimira Ravenščaka i Bruna Boršića.

Autor: Krešimir Tadijić