Ivan Pulić uspješno testirao Clio u Imoli i Misanu

Ivan Pulić uspješno testirao Clio u Imoli i Misanu

0 864

Ivan Pulić, uz Nikija Belohradskog član i velika nada “Croatia junior teama”, novoosnovanog projekta pod vodstvom svoga oca Nike, početkom tjedna odradio je prvo testiranje automobila s kojim će nastupati u talijanskom “Renault Clio kupu”. Iznimno zahtjevno prvenstvo poznato je po agresivnim duelima i golemoj konkurenciji od 30-ak vozača, a vozi se na slavnim talijanskim stazama. Pulić nastupa za vrlo iskusni i rezultatski uspješni tim Rangoni Motorsport.

U utorak ujutro stigli smo u Imolu gdje smo se upoznali s novim timom i ljudima s kojim ću surađivati ovu sezonu. Nažalost, padala je jaka kiša tijekom cijelog dana, što mi nije odgovaralo obzirom da sam se prvi put susreo i s automobilom, ali i s ovom stazom. Bilo je iznimno teško ostati u putanji zbog natopljene staze, svi vozači su se često izlijetali. Odvezao sam dosta krugova, a jedni cilj mi je bio što bolje upoznati automobil i novu stazu, kazao nam je Pulić.

Mladi Dubrovčanin već sljedećeg jutra rundao je krugove, uz predivno suho vrijeme, na jednoj drugoj stazi – iznimno brzom i zahtjevnom Misanu.
– Ove godine prvi put se vozi na Dunlop gumama, stoga su najprije izašli iskusni vozači kako bi podesili “setup” za gume. Najbolje vrijeme – 1.54.200 min., postavio je Oscar Nogues, vozač iz mog tima, inače aktualni prvak u tom kupu. Ostali vozači vozili su se unutar sekunde i pol od njegovog vremena. Ja sam na stazu izašao tek oko 14 sati i već nakon nekoliko krugova montirali su mi Dunlopice, što je rezultiralo vremenom 1.54.634 nakon svega desetak krugova. Cijeli tim je bio oduševljen, iznenadili su se kako sam se brzo naviknuo na automobil i stazu. Od 12 vozača bio sam peti ili šesti, i iznimno sam zadovoljan rezultatom, naročito zbog činjenice da se ondje voze vozači s iskustvom i poznavanjem staze, zadovoljno nam je kazao 19-godišnji Ivan dodavši kako je iznimno dobro surađivao s novim timom te kako su oni iznimno zadovoljni njime.

Što se tiče automobila, mjenjač je iznimno precizan, perfektno dobro pripremjen , no treba puno vremena za pronaći idealni postotak izmedu prednjih i stražnjih kočnica. Jako je nemiran prilikom prebacivanja između zavoja, primjerice brzi lijevi pa brzi desni, no vrlo je vozljiv i zabavan za vožnju, tvrdi Ivan.

Sljedeće testiranje održat će se u Monzi sredinom sljedećeg tjedna, ondje će biti svi Pulićevi konkurenti i njihovi timovi. Prva utrka održat će se u Monzi od 23. do 25. ožujka, a mladi as bi se zadovoljio da završi utrku u sredini poretka, dok bi ulazak u prvih deset bilo savršen.

Izvor: Racing.hr