Ivan Pulić ovaj vikend nastupa na prvoj utrci Clio kupa u Monzi

Ivan Pulić ovaj vikend nastupa na prvoj utrci Clio kupa u Monzi

0 754

Za mladog Ivana Pulića i njegovog oca Niku, idejnog začetnika i realizatora Croatia junior tima, predstojeći vikend biti će vrlo značajan. Naime, mladi dubrovački automobilist premijerno nastupa na utrci talijanskog Clio kupa u legendarnoj Monzi, gdje će se nadmetati s trideset konkurenata. Pulić je prošlog tjedna ondej odradio testiranje automobila i prvi put se upoznao s jednom od najbržih staza svijeta.

Obzirom da je staza iznimno brza i na njoj se postižu velike brzine, ne prašta niti sitnicu. Posebno me iznenadio “Seraglio”, u njemu je sve puno uže nego što mi se činilo na televiziji. Iznimno je teško odrediti početnu točku kočenja, odnosno pokušati kočiti što kasnijekad se u svaki zavoj “dolijeće” brzinom većom od 200 km/h, tvrdi Ivan.

Najbrže vrijeme na testiranjima postavio je favorit za ovogodišnju titulu Stefano Comini, vozeći krug 2.13.3 min, dok je Pulić, nakon niza odvoženih krugova, u posljednjem ostvario fantastično vrijeme od 2.13.9. minuta, što je ujedno bilo drugo najbrže vrijeme.

Nisam mogao vjerovati da sam to vrijeme postigao a nisam napravio niti 50 kilometara u novom autu. Svi su bili iznenađeni, a konkurenti su ostali u čudu. Kasnije smo imali stanovitih problema s automobilom koje smo uspjeli riješiti tek nekoliko minuta prije kraja testiranja, priča nam Pulić dodajući kako se u vrlo kratkom razdoblju odlično sprijateljio s Cliom te da će svoju vožnju u Monzi pokušati dodatno ugladiti u petak na prva dva slobodna treninga.

Očekivanja od prve utrke? – Članovi tima hvale me da sam jako brz dok sam sam na stazi, ali u gužvi će biti jako teško jer su konkurenti iznimno agresivni. Posebno će biti teško jer sam donedavno vozio brdske utrke u kojima vozač mora biti fizički i psihički spremni oko 3 minute, dok ovdje najmanje pola sata. Cilj mi je završiti u prvih deset, što bi za mene bio ogroman uspjeh, zaključuje Ivan.

Izvor: Racing.hr