Istarski Off Road susreti

Istarski Off Road susreti

0 574

Niti visoke ljetne temperature ne sprječavaju oktanske zaljubljenike Autokluba Skok racing iz Brtonigle da organiziraju još jedan zanimljiv međunarodni susret vlasnika automobila. Ovog su puta na redu vozači terenaca koji će se 13. i 14. srpnja okupiti na manifestaciji pod imenom „Istarska rivijera/Riviera istriana – Brtonigla 2013.“ čija će baza samo formalno biti u Brtonigli.

Organizator očekuje 30-tak posada iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Okupljanje i verifikacija je u subotnje jutro do 10 sati, nakon čega slijedi zajedničko otkrivanje ljepota Istre i posjet špilji Mramornica. Prije popodnevnog kupanja i sunčanja ili na obali Santa Marine Tar-Vabriga ili pak na jednom od izletničkih brodova za sve sudionike priprema se ručak s plodovima mora. Slijedi povratak u bazu a potom večernja vožnja na poligonu u Brtonigli. I nedjeljno jutro počinje neizbježnom kavicom, novom i dodatnom verifikacijom do 10 sati, a potom prijepodnevna vožnja na brtoniškom poligonu. Prije ručka planiranog u Gambetićima svi će sudionici proći itinerer duljine 90-tak kilometara po posebnom „road booku“. Nakon ručka u Gambetićima je po programu još jedna poligon vožnja, a potom predvečernja završnica sa podjelom nagrada u Brtonigli.

Ležeran ljetni susret ljubitelja terenskih vozila obiluje i nizom skrivenih i tajnih zadataka i iznenađenja, a promjena programa može biti uzrokovana samo „nepredvidivim okolnostima ili višom silom“, ma što god to značilo. (m)

Snimci: M.Krpan