International Winners Championship u Areni Zagreb

International Winners Championship u Areni Zagreb

0 529

SPEKTAKL GODINE

Ne pamtimo već dugo da su se sportska automobilistička događanja protegla sve do prosinca. Sredinom studenoga u Poreču je završila službena natjecateljska sezona, a prije desetak dana najvjerniji štovatelji brzina i automobilizma zanemarili su smrzavanje uživajući u nadmetanju 80-tak automobilista na jedinstvenom domaćem spektaklu nadomak Svete Nedelje. Ipak, ni to nije bio kraj uzbuđenja za ovu godinu. Tek predstoji ono pravo !

Zagrebačka Arena, da upravo ona velika dvorana na zapadnom ulazu u Zagreb biti će po prvi puta u nas poprištem dvoranskog automobilističkog spektakla. Za utorak 4. prosinca u zagrebačkom hotelu „Antunović“ najavljena je konferencija za novinare povodom IWC – Međunarodne utrke prvaka što će se održati u subotu 8. prosinca s početkom u 15 sati. U gotovo desetsatnom programu, bogatom automobilističkom nadmetanju najboljih od najboljih popraćenom zabavnim sadržajem i pratećim izložbama moći će uživati tisuće ljubitelja automobilizma i vrhunskog spektakla. Prema posljednjim najavama očekuje se nastup 38 automobilističkih prvaka iz Hrvatske i desetak europskih zemalja, prvaka različitih automobilističkih disciplina koji će nastupom u različitim automobilima na improviziranoj dvoranskoj stazi pokušati osvojiti prvi rvatski i jedinstveni naslov Prvaka svih prvaka.

U Areni Zagreb u subotu će se pisati dio hrvatske automobilističke sportske povijesti, one iste začete na četiri kotača upravo u Zagrebu prije ravnih stotinu godina.

Tri su osnovne skupine – Junior Cup, Nacional Cup i Inter Cup, da bismo u završnici dobili najboljega u IWC finalu.
Većina sudionika okupiti će se već u petak kada je predviđena proba spektakla u svim segmentima. Automobilistički asovi će subotnje prijepodne ( ukoliko to vremenske prilike dozvole ) provesti u centru Zagreba na jedinstvenom „IWC Red Bull pointu“ u neformalnim susretima sa svojim fanovima i štovateljima oktanskih sportova.

International Winners Championship (IWC) jedinstveni je projekt o kojem će, prema najavama na „pressici“ govoriti proslavljeni i trofejni hrvatski asovi Niko Pulić i Juraj Šebalj, te predstavnik urbanog mlađeg naraštaja automobilista Juraj Puškar kao jedan od predstavnika organizatora.

Očito je da će najavljeni hrvatski tjedan u bijelom završiti pun adrenalina. Arena Zagreb čeka sve ljubitelje automobilizma. (m)

SIMILAR ARTICLES