Imenovanje

Imenovanje

0 684

DADO SERDEN NOVI DIREKTOR

Početak kalendarske godine u kojoj će za 40-tak dana startati nova 16. sezona automobilističkih prvenstvenih natjecanja otkako je osnovan Hrvatski auto i karting savez započela je neizvjesnošću oko opstojnosti Dubravka Čikora na funkciji sportskog direktora HAKS-a za kružne auto utrke i člana Odbora za auto sportove HAKS-a. Na žalost Čikor je ponuđenu ostavku potvrdio upravo u danima okupljanja brojnih automobilista na svečanosti u Vodicama prije dvadesetak dana, pa je predsjednik Odbora za auto sportove Arsen Ulčar morao kao „mandatar“ iznaći novo rješenje, predložiti novog sportskog djelatnika za tu zahtjevnu funkciju.

Obavljeni su razgovori, konzultacije i prijedlog je proteklih dana usuglašavao Upravni odbor HAKS-a, te donio odluku o prihvaćaju predloženog od strane Ulčara.

Za novog sportskog direktora HAKS-a za kružne auto utrke i člana OAŠ-a imenovan je Dragan Dado Serden, sportski sudac iz Dubrovnika iza kojeg je niz godina uspješnog rada i rukovođenja kako u svojoj sredini, klupskoj i regionalnoj, tako i na niz natjecanja, te u nekim tijelima HAKS-a. Serdenu predstoji zadaća objedinjavanja svega važnog za nekada uspješnu disciplinu, brojnu i po natjecanjima i po sudionicima, ali koju je među prvima, ne samo na ovim našim prostorima već i šire „nagrizla“ sveprisutna recesija. Međutim, tračak nade nazire se od sredine prošle godine kada se među ostalim „krug vratio kući“ uspješno realiziranom međunarodnom kružnom utrkom na Automotodromu Grobnik, očekujući da se isto krajem lipnja ponovi i 2012. godine. Prvenstvo Republike Hrvatske raspisuje se i u 2012. uzimajući u obzir i nekoliko utrka izvan područja Hrvatske pa je to mogućnost više da se i hrvatski automobilisti međunarodno dokazuju i potvrđuju.

Čestitke Dadi Serdenu uz najbolje želje za uspješnim radom i još boljom suradnjom sa brojnim sportskim radnicima koji „krug imaju u malom prstu“. (m)

Snimio: M.Krpan