Hrvatski olimpijski dan u Rijeci – RI AUTOSPORT NA OBILJEŽAVANJU HOD-a

Hrvatski olimpijski dan u Rijeci – RI AUTOSPORT NA OBILJEŽAVANJU HOD-a

0 600

Treću godinu za redom Autoklub RI autosport sudionik je centralnog  obilježavanja 10.rujna – Hrvatskog olimpijskog dana (HOD) na području Primorsko-goranske županije, jedini predstavnik Automobilističkog saveza Primorsko-goranske županije, a u sličnim prigodama jedan od rijetkih, ako ne i jedini hrvatski sportski autoklub koji se uključuje u ovu manifestaciju na teritoriju Hrvatske. Organizatori riječkog HOD-a bili su Zajednica sportova PGŽ, Riječki sportski savez, Klub riječkih olimpijaca i gradski savezi ŠSD-a.

IMG 6573

Pored brojnih sportskih grana koje su predstavljene na riječkom Korzu, Autoklub RI autosport prezentirao je dosadašnja ostvarenja u obrazovanju mladih kartingaša kroz vlastiti i u nas  jedinstven  projekt Karting škole „Prelučka legenda“ što je već treću godinu organizira u suradnji sa Karting centrom Rijeka-Preluk. Prezentacija na Korzu iskorištena je i za animaciju polaznika novog 8.ciklusa treće generacije koji će radom početi 17.rujna. Predstavljeni su i trening, odnosno rekreativni kartinzi, kao  i sportski kojima vozači najbrojnije ekipe ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u kartingu nastupaju na natjecanjima. Rekreativnim kartingom mnoga su se djeca tijekom višesatnog trajanja manifestacije provezla riječkim Korzom što je izazvalo uzbuđenje mnogih prolaznika.

IMG 6578

Pored kartinga prezentiran je i jedan od najboljih hrvatskih sportskih automobila Citroen AX kojim Mario Jurišić, član AK RI autosport, vozi brdsko prvenstvo, a prošlogodišnjim nastupima širom Europe potvrdio je izvrsnu pripremu automobila u vlastitim radionicama riječkih „tunera“ i svoje znanje i vještinu vožnje plasiravši se među deset najuspješnijih na Europskom brdskom kupu. Prikaz automobila bila je ujedno i najava predstojeće međunarodne brdske auto utrke Prvenstva Europe „32. Buzetski dani“ čiji je Jurišić jedan od 197 prijavljenih sudionika.

IMG 6582

Autoklub RI autosport najavio je i organizaciju natjecanja „4. Nagrada RI SKOK 2013“ što je u suradnji sa Autoklubom „Skok racing“ iz Brtonigle organizira na automotodromu Grobnik 22.rujna na posebno pripremljenoj stazi za kronometar vožnje.

Bila je to još jedna uspješna promocija auto i karting sporta. Sa aktivnostima Autokluba RI autosport  pored brojnih Riječana, slučajnih ili namjernih šetača Korzom, upoznali su se među ostalim i čelni ljudi Grada na čelu sa gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, ali i gost svečanosti Željko Jovanović, hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta. (m)

Snimci: M.Krpan