Hrvatski auto i karting savez – Matko Bolanča i dalje predsjednik HAKS-a

Hrvatski auto i karting savez – Matko Bolanča i dalje predsjednik HAKS-a

0 1464

Na redovnoj izbornoj skupštini Hrvatskog auto i karting saveza za predsjednika je izabran Matko Bolanča koji je i proteklih godinu dana obnašao ovu dužnost. Bolanča je izabran nadmoćnom većinom glasova prisutnih izaslanika 80 članica nacionalne automobilističke sportske asocijacije. Posljednjih mjeseci vodila se žestoka borba skupine 20-tak članica pod imenom „inicijativa za HAKS-a“ i sa ciljem preuzimanja rukovođenja nacionalnim savezom. Istaknuti protukandidat Bolanči za predsjednika Robert Markt neposredno po okončanju redovne izvještajne skupštine proteklog četverogodišnjeg mandata demonstrativno je napustio na samom početku izbornog dijela zasjedanje, a slijedila su ga petorica pristaša.

Skupština je u demokratskom ozračju pored predsjednika izabrala i ostale članove najviših tijela za mandat 2013.-2016. godine.  Izabrani su novi predsjednici stručnih odbora – Dragan Serden (autosport) i Ivan Majdak (karting), te stručni suradnici odbora Miroslav Krpan  (autosport) i Vladimir Golub (karting), koji su svi po funkcijama i članovi novog saziva Upravnog odbora HAKS-a. Uz njih i predsjednika Bolanču u tom će tijelu ubuduće raditi i: Leo Andreis, Ivan Blažičko, Elvis Bolanča, Aleksandar Božović, Neven Novak, Miroslav Ranković, Josip Stojanović Jolly, Nenad Suvačarov, Srećko Šimunović, Robert Šola, Davorin Štetner i Goran Vukov Colić. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Dubravko Marković, Ante Baumgartner i Valmer Brenko.

Konstituiranje novih tijela upravljanja Hrvatskim auto i karting savezom, te imenovanje stručnih odbora i ostalih komisija uslijediti će kroz desetak dana, neposredno uoči početka nove automobilističke sezone što kreće 22. ožujka međunarodnim „3. Rallyem Kumrovec 2013.“. Pred novim rukovodstvom oktanske asocijacije na četiri kotača niz je zadataka i obveza proizašlih kao kontinuitet dosadašnjeg uspješnog rada, nastavka jačanja uloge regionalnog lidera u okviru FIA Svjetske automobilističke federacije, čiji FIA Institut već ovog vikenda u Zagrebu provodi poseban tečaj za stotinjak hrvatskih sudaca specijalista kao jedan od projekata koji su odobreni HAKS-u. Pred nama je i nova sezona koja će prema kalendarima objediniti 45 natjecanja u šest automobilističkih disciplina i karting sportu. (m)

haks2