Hrvatski Auto Festival 2012 uspješno položio ispit, s nestrpljenjem očekujemo slijedeći!

Hrvatski Auto Festival 2012 uspješno položio ispit, s nestrpljenjem očekujemo slijedeći!

0 379

Tko kaže da u Hrvatskoj ništa ne uspijeva. Ako se potrudite, i unatoč kiši prvog dana, za prvi Hrvatski Auto Festival možemo slobodno reći kako je uspio opravdati naša očekivanja.

Ovaj je festival svojevrsni nasljednik nekadašnjeg Zagreb Auto Showa, koji se godinama tradicionalno održavao na Zagrebačkom velesajmu (ZV). No, nešto je puklo, autoindustrija je malo zaškripala, kriza je zakucala navrata, a gospoda u ZV nisu znala iskoristiti izazov. Nismo to niti očekivali, kada je vlasnik Zagrebački holding d.o.o. koji na slobodnom tržištu nema šanse, kao niti koja druga državna ili gradska institucija.

S druge strane, organizatori Hrvatskog Auto Festivala (HAF) odlučili su ga organizirati na posve drugoj lokaciji – Otoku hrvatske mladeži na zagrebačkom jarunu, što je po nama pun pogodak. Isto vrijedi i za ime festivala koji je iz “zagrebačkog” postao “hrvatski”. Dobar marketinški trik. Po nama su organizatori iskoristili sve mogućnosti koje su im stajale na raspolaganju kako bi privukli što više posjetitelja. A i cijena do 20 kuna za ulaz (klincima s roditeljima je besplatan) je također primjeren iznos za današnje hrvatske uvjete. Ekipa, čestitke, nadamo se da nećete posustati!

Svidjela nam se i ideja o suradnji festivala s Ministarstvom unutarnjih poslova RH i Hrvatskim auto klubom, a koji su zajednički pametno iskoristili rok održavanja festivala, od 1-2. rujna, dakle uoči početka školske godine, te ukazali na opasnosti koje vrebaju u prometu za pješake, pogotovo za naše najmlađe osnovno i srednjoškolce.

Što se izbora automobila i izlagača tiče, još jedan veliki plus. Osim samih auto kuća, mogli smo vidjeti i vrlo atraktivne sportske automobile, hrvatske i svjetske premijere, tuning dio, prezentaciju auto časopisa i web portala (možda i mi budemo tamo iduće 2013. godine), dakle sadržaja je bilo napretek, uz odličnu voditeljsku ekipu koja je neumorno “brbljala” cijelo vrijeme i zabavljala posjetitelje. Sve u svemu, za HAF – prst gore.

I za kraj, naš poklon i doprinos HAF-u, pregršt fotografija koje smo snimili. No, i to nije sve. Pratite naš portal idućih dana, do kraja tjedna svakodnevno ćemo predstaviti najzanimljivije automobile na koje smo naišli na sajmu…

Nakon što pregledate sve fotke iz foto galerije, preporučujemo i da pročitate ova dva članka o dva vrlo zanimljiva hrvatska elekrtomobila (u slici i ekskluzivnim video prilozima!):
Doking Cabrio koncept – bili smo na svjetskoj premijeri na Hrvatskom Auto Festivalu!
Rimac Concept One – bili smo na hrvatskoj premijeri na Hrvatskom Auto Festivalu!

Izvor: www.automanija.com