Hrvatska brdska ekspedicija na vrh “Krajiške zmije” u Cazinu

Hrvatska brdska ekspedicija na vrh “Krajiške zmije” u Cazinu

0 518

Foto: Miroslav Krpan

Međunarodna brdska automobilistička utrka “11. Velika nagrada Cazina 2011.” u susjednoj Bosni i Hercegovini održava se 23. i 24. srpnja u organizaciji auto moto kluba “Extra Sport” i vozi na stazi “Sedra – Ostrožac” zvanoj “Krajiška zmija” dugoj 4.100 metara. Očekuje se nastup 82 vozača iz deset europskih zemalja ( BiH, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Austrija, Crna Gora, Srbija, Portugal i Makedonija). Utrka se boduje za Prvenstvo Srednjeeuropske zone (CEZ), Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske za sportska i povijesna vozila i Šampionat Bosne i Hercegovine, te kao treća brdska utrka ovogodišnjeg Kupa Sigurnost na cestama. Prijavljeno je čak 15 hrvatskih automobilista iz deset klubova, što je posljednjih sezona jedan od najmasovnijih “egzodusa” hrvatskih automobilista na inozemne staze.

Predvodi ih najbolji automobilist 2010. u nas Riječanin Siniša Krainc (AK Klek Ogulin) kojem će ovo biti treći ovogodišnji nastup izvan hrvatskih granica i drugi u okviru Međunarodnog kupa “Sigurnost na cestama”. Krainc uz pobjedu na otvorenju sezone drži drugu poziciju ukupnog poretka Kategorije I turističkih automobila. Izjednačen je bodovno sa pobjednikom druge utrke u Crnoj Gori (Glava Zete) Crnogorcem Dankom Bakračem, a obojica zaostaju za vodećim Crnogorcem Dejanom Bulatovićem dva boda.

Prijem vozača i tehnički pregled vozila odvijao se u petak od 17 do 19,30 sati, a nastavljen sutradan od 8 do 10 sati. U poslijepodnevnim satima voze se dva treninga, a prvi je na rasporedu u 14 sati. U nedjelju se voze dvije bodovne utrke čija se vremena zbrajaju za konačni poredak. Prva je u 11,30 sati, a druga oko 13,30 sati. Svečana dodjela priznanja biti će u cazinskom hotelu “Sedra” u 17 sati.

NO COMMENTS

Leave a Reply