HABULIN  POBIJEDIO  U  ITALIJI

HABULIN  POBIJEDIO  U  ITALIJI

0 964

Na slici: Kristijan Habulin

Jedan svijetli trenutak kartinga priredio je prije koji dan trofejni hrvatski kartingaš Kristijan Habulin, član zagrebačkog Karting kluba „1“.

Habulin je uz još jednog uspješnog kartingaša, višestrukog državnog prvaka Juraja Kovačića, također člana KK 1, nastupio u Italiji na međunarodnoj utrci otvorenog Prvenstva Italije na stazi „Adria karting raceway“ dugoj 1.302 metra. Vozili su u „svojoj“ klasi KZ2 u jakoj i brojnoj konkurenciji više od 40, gotovo sve talijanskih vozača.

Kristijan Habulin na mjerenju vremena ukupno je ostvario drugo vrijeme među 42 vozača. U prvoj kvalifikacijskoj vožnji drugo vrijeme, u drugoj najbolje što mu je davalo pravo startati finale sa „počasne“ prve pozicije. No, tehničari su ga isključili  iz rezultata prve kvalifikacijske vožnje:

Po njihovom nisam imao mješavinu 4, koliko smo prijavili, već samo 2 posto. Sa dva je nemoguće voziti, ali tehničari su uvijek „u pravu“. U mojoj ekipi mišljenja je da je razlog tome starost ulja koje očito nije dalo vjerodostojne pokazatelje. Ipak, rezultat na kraju nije izostao – zadovoljno ističe Habulin.

Vozile su se dvije finalne utrke. U prvoj je na kraju startao 22. ali u cilj nakon 20 krugova ušao kao šesti uz svega 4,147 sekundi zaostatka za pobjednikom Talijanom Tommasom Moscom. U drugo finale Habulin je krenuo sa treće startne pozicije i već nakon dva kruga preuzeo vodstvo. Sve do prolaska ciljem nakon 16 krugova konkurencija je ostala iza njega i pobjedom  je zaključio još jedan inozemni nastup. Drugoplasiranog Talijana Lorenza Camplesea ostavio je za 931 tisućinku sekunde.

Juraj Kovačić na žalost nije ostvario vrijeme za finalne vožnje prvenstveno zbog podjele u dvije kvalifikacijske grupe, no i ovim je nastupom stekao novo iskustvo u brojnoj konkurenciji.

(mk)

 

 

SIMILAR ARTICLES