Habulin četvrti na svijetu

Habulin četvrti na svijetu

0 416

Iz Belgije sa Svjetskog prvenstva u kartingu stigle su izvrsne vijesti. Zagrebački kartingaš Kristijan Habulin, član Karting kluba „KK1 Zagreb“ ostvario je novi povijesni – najbolji rezultat hrvatskog kartinga uopće.

Na stazi u Genku u klasi KZ2 u kojoj nastupa Habulin, sudjelovalo je 78 najboljih vozača u utrci CIK-FIA Eorld Cup for KZ2. Bili su podijeljeni u pet grupa koje su vozile međusobno i prema rezultatima pokušali osvojiti što bolje startno mjesto u predfinalnoj, odnosno finalnoj utrci. Habulin je u kvalifikacijskim utrkama osvojio tri četvrta mjesta i jedno peto što mu je u zbroju bodova omogućilo da vozi predfinalnu utrku, odnosno da u finalnoj utrci starta sa četvrte pozicije.

Utrka sa puno različitih situacija, krajnje uzbudljiva i neizvjesna i napeta, sve do posljednjih prolazaka ciljem. Naš višestruki hrvatski i međunarodni prvak uspio je zadržati svoju poziciju i završiti finalnu utrku na izvrsnom četvrtom mjestu u konkurenciji 34 finalista iz deset zemalja. Za pobjednikom Talijanom Joey Hanssenom poslije 22 kruga zaostao je svega 5,373 sekunde. Drugoplasirani je bio Nizozemac Yard Pex, a treći Talijan Fabian Federer.

Tik do trojice najboljih na svijetu Kristijanu Habulinu daje za pravo da je ostvario najbolji rezultat u povijesti hrvatskog kartinga. Prije koji mjesec ubilježili smo izvrstan uspjeh u okviru europskog prvenstva, a sada eto i u svjetskoj konkurenciji. Čestitke Habulinu i njegovu timu na pažnje vrijednom rezultatu.

SIMILAR ARTICLES