Grobnik Street race show

Grobnik Street race show

0 641

STREET RACE … I VIŠE OD TOGA

Nova sezona Street racea počinje u subotu 28. i nedjelju 29. travnja i to na sportskom Aerodromu „Grobnik“. Tradicijska lokacija koja je proteklih godina privlačila izuzetno veliki broj sudionika, ali prvenstveno i gledatelja, ljubitelja oktanskih uzbuđenja „specifične težine“ ponuditi će bogat i sadržajan dvodnevni program.

Uz najbolje hrvatske street racere nastup su najavili vozači šest okolnih zemalja i to Slovenije, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.

Očekivanja organizatora su dolazak 200-tinjak natjecatelja koji će prema interesu i pristupu biti podijeljeni u tri discipline: Street Race – utrka ubrzanja, Street Style – natjecanje u vizualnom tuningu vozila i SPL Competition – natjecanje u glasnoći zvuka u automobilu. Organizaciju „Grobnik Street Race Show“ potpisuje udruga „Ulična utrka Žminj“ koji su nakon osam iznimno uspješnih manifestacija u Žminju prvi puta odlučili na Grobničkom polju upriličiti pravi spektakl oktana. Dekor sportskog aerodroma biti će jednistven, pravi mali grad šatora, 30-tak namijenjenih raznim promocijama, a čak 50-tak za prezentaciju petnaestak klubova i udruga čija su zajednička strast jednostavno – automobili.

OD TUNERA DO SPORTAŠA I OLDTIMERA

Uz redovne sudionike street race događanja ovoga će puta zanimljiv biti i prateći „oktanski“ program. Priprema se desetak promocijskih štandova na kojima će po prvi puta, kako ističu organizatori, na ovakvom tipu manifestacije sudjelovati zaljubljenici u oktanski sport prezentirajući svoj rad i vrhunska prvenstveno sportska vozila.

Na svoj će račun na grobničkom aerodromu tako doći ljubitelji pojedinih svjetskih marki automobila a prezentirati će se klubovi „Alfisti“, „Fiatisti“, VW Club Croatia“ i „Honda Club“. Sportski će program automobilizma i kartinga predstaviti dva riječka mlada ali uspješna sportska kolektiva Autoklub „RI autosport“ i Karting klub „Rijeka“ prezentirajući ujedno i zajednički uspješni projekt Karting škole „Prelučka legenda“ što ga objedinjuju zajedno sa Karting centrom Rijeka-Preluk.

Dostignuća svog rada predstaviti će i riječki studenti Tehničkog fakulteta okupjeni u „Riteh racing teamu“ kroz projekt „Formule Student“. Vrhunski prerađene automobile predstaviti će „Crotunersi“ i „Tuning Istra“, a zasigurno najljepše oldtimere u regiji predstavljaju njihovi ponosni vlasnici iz „Liburnia Classic Cluba Opatija“.

Biti će tu još niz popratnih sadržaja poput Street Show, produkciji i prezentacijskih vožnji, atraktivnih neizbježnih hostesa, primamljivi (oku) „Sexy car wash“ i tako redom.

Grobnik Street Show Team priprema vrhunsko dvodnevno oktansko događanje za koje treba rezervirati vrijeme.

Ulaznica za jednodnevni posjet je 35 kuna, a za oba dana 60. Oba dana u 10 sati počinjati će treninzi, a od 12 sati utrke Street race. U subotu od 18 sati pa do kasnih večernjih sati predviđen je „DJ Street race Party“, dok je nedjeljno poslijepodne rezervirano od 13 sati za „Street Style“, od 13,30 za SPL Competition, od 14 do 16 sati Sexy Car wash“, a od 15 do 17 Auto street show. Istovremeno će se cjelodnevno odvijati brojne prezentacije i promo vožnje. Biti će to dani uživanja na Grobničkom polju, nešto drugačiji od uobičajenih o kojima se svi detalji mogu saznati na www.401streetrace.com .(m)