Grobnik Porsche trening sigurne vožnje

Grobnik Porsche trening sigurne vožnje

0 872

Automotodrom Grobnik u ove kasne jesenje dane samo je prividno miran. Svakodnevni treninzi na pisti, bilo motociklista ili automobilista nešto su rjeđi u hladnim ili kišnim danima, no zato su češći korisnici nekih pratećih sadržaja što na prostorima Automotodroma imaju svoju tradiciju.

Ovog proljeća obnovljen je programski sadržaj što ga provodi i realizira tvrtka „Automotodrom Grobnik“ d.o.o. u suradnji sa riječkom tvrtkom „Porsche Inter Auto Rijeka“. Riječ je o „Grobnik Porsche treningu sigurne vožnje“ temeljenom na licenci DVR-a, odnosno Vijeća njemačkog ministarstva prometa kao jedini takav program priznat u svim državama Europske unije. I to je doprinos našeg skorog ulaska u – Europu.

OBUKA NA NAJNOVIJIM VW

Trening se održava na licenciranom poligonu po EU standardima s najnovijim VW vozilima riječke Autokuće Porsche Inter Auto. Poligon automotodroma Grobnik dio je Parka vozača, posebno osiguran i označen.

Trening sigurne vožnje (TSV) projektiran je na način da simulira otežane uvjete na cesti, opasnosti i prepreke, te raznovrsne podloge ( kiša, snijeg,…), a kroz vožnju na siguran način uz individualni pristup instruktora. Svaka je vježba preslika neke kritične situacije u redovnom prometu.

pors2

Danas su u svijetu za osobe od 10 do 25 godina prometne nesreće „ubojica broj 1“. Poražavajući je to podatak koji već dovoljno govori o važnosti projekta TSV na Grobniku. Upravo to potvrđuje se podatkom da „Grobnik Porsche treningu sigurne vožnje“ nije tečaj brze vožnje, niti klasična auto škola, već predstavlja dopunsko obrazovanje za vozače automobila. Namijenjen je svim kategorijama vozača sudionicima u prometu koji žele poboljšati reakcijski postupak u kritičnom trenutku, naučiti pravilno upravljati vozilom u opasnosti, te naučiti nove tehnike vožnje.

PRIJAVE ZA NOVE CIKLUSE U TIJEKU

Organizacija pojedinog ciklusa predviđa formiranje polaznika u male grupe do osam osoba. Provodi se kao jednodnevni tečaj u trajanju osam sati aktivnog rada, prvo teorijskog, a potom praktičnog kroz šest različitih vježbi na poligonu. Iako ovakav vid dopunskog stjecanja vještina u nas još nije obvezan, za razliku većine zemalja Europske unije, interesa ima što najbolje potvrđuje popunjen ciklus predviđen za 15. studenoga. No, na Automotodromu Grobnik planirali su u narednim tjednima još dva ciklusa i to 24. studenoga i 6. prosinca 2012. godine.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ili zatražiti dodatne informacije na telefon +385 51 502 302 ili e-mail tsv-grobnik@grobnik.hr ili komercijala@grobnik.hr (m)