GODIŠNJICA NOVE STRANICE – „HAKS press“

GODIŠNJICA NOVE STRANICE – „HAKS press“

0 684

Prije godinu dana redizajnirana je web stranica Hrvatskog auto i karting saveza, a temeljna promjena bila je uvođenje znakovitog dijela – „HAKS press“. Čestitajući prvi rođendan prenosimo u cijelosti tekst glavnog urednika u kojem su navodi niza znakovitih i jasnih smjernica i želja za boljom medijskom prisutnošću automobilističkog i karting sporta u hrvatskim okvirima. Slična suočenja prisutna su i kod nas, ali i širem medijskom prostoru. Do boljih zajedničkih dana nije zgorega „baciti oko“ na……..

PRVI ROĐENDAN

Godinu stariji, godinu pametniji, godinu mudriji! Čini mi se da smo pomalo svi zajedno sve ovo navedeno u proteklih godinu dana.

Tamo negdje u zimskim danima 2011. počele su pripreme za osvježenje web stranice nacionalne sportske automobilističke asocijacije – Hrvatskog auto i karting saveza. Potrajalo je sve to nekoliko mjeseci i u tjednu u kojem se u Rijeci održavao „38. Croatia rally“ priveli smo sve pripreme kraju. Bio je ponedjeljak, 16. svibnja 2011. kada sam u jutarnjim satima pripremao prostore Press centra naše najznačajnije rally manifestacije i na poziv svog dragog i vrlog suradnika Žaca ( Željko Gazdag, za one koji ga ne znaju po nadimku ) oko podne donio odluku i dao mu suglasnost da novu stranicu puti u opticaj. Negdje oko 12,20 sati ista je zaživjela. I eto konačno smo dobili jedno novo lice našeg HAKS-a, jedan novi pogled na svakodnevnicu, jedan otvoreni prozor na sve oktanske manifestacije na četiri kotača koja se u bilo kojem pogledu tiču HAKS-a, njegoivih članica – klubova, županijskih saveza, drugih vidova asocijacija ili ponaosob vozača i sudaca.

U godinu dana pokušali smo, nadam se i uspjeli, hrvatski automobilistički i karting sport približiti „masama“, približiti rad i aktivnosti nacionalne asocijacije i svih priredbi kao i posrednih događanja drugim medijima. Citirali su nas, prenosili, informirali se o svemu o čemu smo pisali. Na žalost poneku smo važnu informaciju i previdjeli. Jednom zbog tehničkih greškica, jednom zbog objektivnih okolnosti, a na žalost, moju osobnu, ponekad i zbog nemogućnosti da „uđem u trag vjerodostojne i sadržajne informacije, podataka, slike ….“. Ovo je istina, ovo je potvrda onoga čime nisam u potpunosti zadovoljan.

Teren ( čitaj klubovi, ili jednostavnije organizatori manifestacija ) nam nije uzvratio na zadovoljavajući način. Vječito je prisutna sporna dilema kako auto i/ili karting sport, vozači, uspjesi, manifestacije, rekordi ….. nisu dovoljno, čak nikako prisutni u medijima. A kada su se otvorili prostori, ne samo ove naše HAKS pressstranice, već objektivno kazujem iz prve ruke i nekih drugih oblika prezentiranja u različitim medijima, malo se tko potrudio ponuditi pravovremenu informaciju za daljnju prezentaciju.

Puno se toga dogodilo u ovih godinu dana. Nismo samo stariji,….. već imamo usprkos sveprisutnoj recesiji i znakovitih uspjeha – globalno gledano automobilističkog i karting sporta s hrvatskim predznakom. Stoga, poštovani čitatelji, pratitelji ove naše HAKS press web stranice budite od pomoći. Prvenstveno se to odnosi na sve one koji operativno objedinjuju rad u matičnim klubovima, koji žive za – auto i karting sport.

Zajednički smo jači, informativniji, bliži svima onima koji bodre uspjehe oktanaca na stazama, bliži svima koji ponekad pomognu, ali možda bi i više da je svega prethodno rečenog više. Uz još sadržajniju HAKS press stranicu biti ćemo – oni pravi.

I uz sretne trenutke prvog rođendana hvala svima koji su doprinijeli uspjehu, promociji i prezentaciji kroz ovaj oblik, ali ljudski je ispričati se ako smo nekada nekoga zaboravili ili nesvjesno – zanemarili.

Pratite nas i dalje, čitajte, „surfajte“ haksom, informirajte se, informirajte nas jer kako sam već napisao – zajednički smo jači. Sve za uspjeh nacionalne asocijacije i svih njenih segmenata.

Od sutra poslijepodne – u drugoj smo godini….

Miroslav Krpan

glavni urednik (www.) HAKS press