Glavica spremna za dokazivanja

Glavica spremna za dokazivanja

0 448

Foto: Miroslav Krpan

U Ribniku, na stazi „Glavica“ nadomak Ozlja, drugom utrkom nastavlja se ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske, ali i Prvenstva Regije Zapad HAKS-a u autocrossu. U zajedničkoj organizaciji Auto sportskog kluba „Kastavac“ iz Kastva i Autokluba „Ozalj“ u nedjelju 4. rujna vozi se „ 12. Nagrada Grada Kastva 2011. – Memorijal Josip Pilat“. Pokrovitelji manifestacije su gradska vijeća Grada Kastva i Grada Ozlja, te Turistička zajednica Grada Kastva.

Prijavljeno je 25 vozača iz devet klubova. U sve četiri divizije malobrojnu skupinu vozača predvode aktualni državni prvaci, tako u diviziji 1 (open) favorit je Robert Grbac (ASK Kastavac) koji nastupa u prestižnoj „Subaru Imprezi2,0 T 4×4“ iako je na otvorenju sezone sredinom lipnja u Varaždinu pobjedu prepustio Dejanu Vuradinu iz Varaždina. Pobjede na otvorenju sezone nekadašnjeg državnog prvaka Sinišu Filčića (Grobnik) u diviziji 1A (do 1400 ccm), odnosno Marina Čargonju (Svigo) u diviziji 1B do 2000 ccm bsvrstavaju u favorite. Zanimljiv će biti i ogled čak pet buggya u diviziji 3 koje predvodi godinama nepobjedivi Kastavac Vigor Grbac.
Najbrojniji su domaćini AK Ozalj sa osam vozača a i time su u prednosti u pohodu na četvrti naslov ekipnih prvaka. Jednu pobjedu ove sezone već imaju.

Vozi se na stazi „Glavica“ dugoj 860 metara, a subotnji program predviđa od 16 do 18 sati prijem vozača i vozila, a nastavak istog u nedjelju od 7,30 do 9 sati. S početkom u 10 sati vozi se slobodan trening, a prvi od dva službena na rasporedu su od 10,30 sati. Prva od tri kvalifikacijske vožnje je u 12,15 sati, a završne finalne vožnje na rasporedu su u 16 sati. (m)

SIMILAR ARTICLES