Gambetići domaćini snažnih džipova

Gambetići domaćini snažnih džipova

Gambetići spremni za nova uzbuđenja (foto arhiva org.)

Drugi put ove godine Gambetići su domaćini snažnih džipova

VIŠNJAN – U srcu turističke sezone, ovogodišnja oktanska sezona na četiri kotača Off road Prvenstva Istarske rivijere nastavlja se petom bodovnom utrkom i to u „srcu“ istarskog poluotoka. Sve češće mjesto okupljanja zanesenjaka brzina, a posebno onih ekstremnijih na zemljanim terenima, su Gambetići i tamošnji poligon, odnosno vrhunski pripremljena staza i okolni tereni na kojima će se u nedjelju 12.kolovoza odvijati „Off road adventure – 12.nagrada Višnjana – Gambetići 2018.“. Očekivanim sudionicima iz Hrvatske, Slovenije i Italije pripremljen je nimalo lagan poligon s poznatim, dorađenim i još boljim stazama nadomak Višnjana. Podršku organizatorima, domicilnom AKORK „Skok racing 1993“ i AK „Poreč Motorsport“, u vidu pokrovitelja i ovog su puta dali Općina Višnjan i Turistička zajednica. Drugo je to okupljanje ljubitelja terenaca na ovim prostorima u posljednjih nekoliko mjeseci.

Robusni džipovi bit će podijeljeni u tri klase, benzinci do i preko 2000 ccm, te diesel, a uz najbolje pojedince bit će nagrađene i klupske ekipe. Sedam je posebnih kategorija nagrađivanja, a posebno se ističu „fair play“ i „največi pehist“. Vozit će se na dvije staze, onoj manjoj od 500 metara, dijelom izmijenjenoj u odnosu na dosadašnje, te modificiranoj velikoj stazi čija je duljina 2.000 metara. Sudionike očekuje i „road book“ vožnja iznenađenja.

Nedjeljni program počinje od 9 sati dvosatnim okupljanjem i prijavama, a od 11,30 na rasporedu je kraćena „road book“ vožnja. Poslije svečanog otvaranja, predviđenog u 14,15 sati, kreću prve dvije, a od 17 sati druge dvije vožnje na dva različita poligona. U smiraj dana, od 20 sati završna je svečanost i dodjela priznanja najuspješnijima.

Miroslav KRPAN