FIA EUROPSKI BRDSKI KUP

FIA EUROPSKI BRDSKI KUP

0 411

MARIO JURIŠIĆ PONOVO U NJEMAČKOJ

U samo sedam dana drugi puta vraća se u Njemačku riječki automobilist Mario Jurišić, član Autokluba „RI autosport“ koji uspješno nastavlja projekt „Naš iskorak u Europu“ u kojem ove sezone nastupa na brdskom FIA Europskom kupu ( FIA EHCC ) u grupi E1 sa automobilom „Citroen AX“. Iza njega je treći izuzetno uspješni ovogodišnji nastup na kojem je osvojio značajne bodove što mu daje podstreha za predtojeći nastup ponovo u Njemačkoj, još dalje, na četvrtoj utrci FIA Europskog kupa (EHCC). Biti će to nastup na manifestaciji s posebnom tradicijom dugoj gotovo pet desetljeća. „45. Int Osnabrücker ADAC Bergrennen“ vozi se 4. i 5. kolovoza na izuzetno kratkoj stazi dionice Borgloh – Bissendorf, dugoj samo 2.030 metara, čiji je rekord svega 55,274 sekundi u prototipu „Osella BMW PA 20S“ što ga drži Nijemac Jörg Weidinger. Nastup je prijavilo 160 vozača iz devet zemalja. Jurišićeva konkurencija ovoga je puta jača i brojnija. U grupi E1 prijavljena su 22 vozača iz pet zemalja.

Pored Jurišića na listi prijava još je jedan vozač sa hrvatskim bojama – Mađar Laszlo Szasz koji u formuli nastupa za Autoklub „Dubrovnik racing“ i domaćini ga svrstavaju u red favorita podsjećajući na njegove rezultate na ovoj stazi prije inih godina.

Po svemu sudeći predstoji još jedan istinski brdski automobilistički spektakl čiji je trening u subotu od 8,30 sati, a bodovne utrke sutradan s početkom u isto vrijeme. Oko 17,15 sati biti će proglašeni najuspješniji.(m)