FIA EUROPSKI BRDSKI KUP

FIA EUROPSKI BRDSKI KUP

0 510

JURIŠIĆ U NJEMAČKOJ

Riječki automobilist Mario Jurišić, član Autokluba „RI autosport“ ove se sezone odlučio za nastupe na brdskom FIA Europskom kupu ( FIA EHC) u grupi E1 sa automobilom „Citroen AX“. Plan je nastup na osam utrka i to po dvije u Italiji i Sloveniji, tri u Njemačkoj i jednau Srbiji. Sve je krenulo nastupom krajem svibnja u Italiji, nastavilo se prije mjesec dana u Sloveniji, a predstojeća dva vikenda rezervirana su za nastupe u Njemačkoj, na dvije različite utrke.

Tako će ovog vikenda, 28. i 29. srpnja nastupiti na utrci „17. International ADAC Glasbach Race“ u Steinbachu, u konkurenciji 137 vozača iz osam europskih zemalja. Utrka se boduje u devet različitih konkurencija među kojima su FIA IHCC i EHC, njemačko i češko prvenstvo i kupovi, a jedinog hrvatskog vozača očekuje ogled među sedam sudionika grupe E1 raspoređenih u tri klase. Jurišić je prve bodove osvojio krajem lipnja u Gorjancima (Slovenija), a cilj mu je barem tri natjecanja sa bodovima kako bi bio plasiran u FIA Europskom brdskom kupu 2012. Nastupa sa automobilom koji je u cijelosti pripremljen u riječkim radionicama, pa je time izazov veći, a da je učinjen dobar posao dokazuju i ovogodišnji rezultati i u Prvenstvu Hrvatske gdje je Jurišić vodeći u klasi i u samom vrhu grupe H/E1.

Utrka se vozi na dionici Bad Liebenstein – Steinbach dugoj 5.500 metara sa usponom od pet posto. Pored velikog broja turističkih automobila u Kategoriji I, pažnju privlači i nastup 21 bolida kategorije II sportskih vozila ( formule i prototipovi) koje ćemo većinu imati prilike gledati i na „31. Buzetskim danima“ sredinom rujna u Buzetu.

Jurišić će svoj boravak u Njemačkoj početi administrativnim pregledom dokumenata i vozilka u petak, treninzi su u subotu od 8,45 do 18 sati, a bodovne utrke u nedjelju od 8 sati. (m)

Snimci: G.Petrović, M.Krpan