EVO TRACK DAY

EVO TRACK DAY

0 727

Četvrtak kao ispušni ventil.

EVO Magazin širi oktanski virus. Održan je drugi EVO TrackDay na Grobniku Cesta nije pista. Tu ste floskulu čuli milijon puta, ali koliko se vozača toga zaista i pridržava? Ekipa EVO Magazina piše i živi za sportske automobile i druži se s entuzijastima koji dijele istu ljubav prem alimenim ljubimcima. Prošle su godine povodom svog petog rođendana, odlučili organizirati „Dan druženja“ na stazi na Grobniku kako bi omogućili čitateljima i ljubiteljima brzih automobila da “protegnu noge” svojih limenih ljubimaca. Događaj je naišao na velik odaziv i brojnu publiku pa su odlučili od njega napraviti svojevrsnu tradiciju.

-EVO Track Day organiziramo prvenstveno za naše čitatelje i entuzijaste koji nemaju prilike u cestovnom prometu provozati svoje automobile punim plućima. Dani na stazi koji se organiziraju diljem Europe su potpuno prihvaćeni kao događaji na kojima se oktanoglavci i istomišljenici druže,razmjenjuju iskustva i razvijaju vozačke vještine. Danas smo ovdje imali osam vozača početnika koji su prvi put došli na Grobnik i naučili nešto novo o vožnji. Uvjeren sam da su “zaraženi” i da će se vratiti još koji put na stazu – rekao je urednik EVO Magazina Branimir Tomurad.

U boksovima su svoju gamu izložili i zastupnici Volkswagena,Renaulta, Subarua i Seata, a posjetitelji su se osim informiranja o njihovim automobilima, mogli i sami provesti u nekoliko demo taxi vozila. Oni najzagriženiji okupili su se oko vrlo rijetkog KTM X-Bowa koji je također bio u službi demo taxija ekipe EVO Magazina.

Ljepota EVO Track Daya i jest u tome što su se vlasnici mogli provozati stazom u vlastitom automobilu, bez posebnih priprema. Družili su se s iskusnim vozačima te razvijali “ispušni ventil”. Track Day kultura u priličnom je zamahu u Hrvatskoj. Uz EVO Magazin tu je i ekipa Track-Day.info koja organizira dane na Grobniku u stalnom ritmu, a publike je sve više. Ovakvi događaji razvijaju vozački duh, solidarnost ali i tehničku kulturu, te svijest za upravljačem. Nakon cijelog dana na stazi ne pada vam napamet da jurite u prometu.

To je ono što bi trebali i ostali shvatiti.

Snimci: EVO magazin

SIMILAR ARTICLES