EUROPSKI ASOVI U RUPI

EUROPSKI ASOVI U RUPI

0 1227

Međunarodnom utrkom što se boduje za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeuropske zone starta i domaća autocross sezona. Natjecanje pod nazivom „Autocross Rupa“ u organizaciji Autokluba „Svigo“ održava se 13. i 14.lipnja na stazi Auto – moto cross centra Rupa nadomak hrvatsko-slovenske granice uz CEZ boduje se i za državna prvenstva Hrvatske, Mađarske i Austrije. Glavni sponzor utrke je „Yacco – Autocentar Marinići“.

Prošle je godine zemljana staza duljine 608 metara doživjela značajne promjene i rekonstrukciju. Promijenjen je smjer vožnje (desni krug), pozicija starta i prvog zavoja znatno poboljšana, kao i zone svih zavoja oko kojih je stvorena bolja sigurnosna zaštita tijekom vožnje. Poboljšani su i povećani radni uvjeti stručnih i sportskih službi organizatora i nadzora natjecanja. Sve to bila je garancija da se već prošle godine na ovoj jedinoj hrvatskoj autocross stazi vozi utrka CEZ prvenstva koja će ove godine okupiti 38 prijavljenih vozača iz Hrvatske, Slovenija. Mađarske, austrije, Slovačke i Italije. Sudionici će biti podijeljeni u pet divizija od kojih je najbrojnija ujedno i najatraktivnija sa 15 vrhunskih buggy jednosjeda za čijim je upravljačima niz državnih i europskih prvaka u vozilima kakvih na hrvatskim stazama do sada nije bilo. Svi su pokazatelji da će ove nedjelje u Rupi biti održana jedna od najatraktivnijih utrka autocrossa u Hrvatskoj do sada.

Hrvatsko će prvenstvo okupiti samo 12 vozača iz samo tri kluba što je pravilima nedovoljno za bodovanje, ali to je naša domaća realnost i problemi s kojima se ova jedina automobilistička disciplina u nas na zemljanim stazama već niz godina. Međutim sudionicima će se pružiti ogled s jakom međunarodnom konkurencijom. Sedam je vozača iz redova višestrukih ekipnih prvaka Hrvatske Autokluba Ozalj, dok su još zastuljeni samo Svigo sa tri i Kastavac s dva vozača. Svi će oni voziti u okviru CEZ utrka, a mogući bodovi za PH će im se „izvlačiti“ iz ostvarenih rezultata.

 

Verifikacija sudionika i tehnički prijem vozila je u subotu od 16 do 19,15 sati. Prvi službeni trening vozi se u nedjelju od 8,30 sati, dok je prva od tri kvalifikacijske vožnje na rasporedu u 11,15 sati. Svečano otvaranje je u 14,15 sati uoči treće kvalifikacijske vožnje, dok se finala voze od 16 sati.

(mk)

 

 

SIMILAR ARTICLES