Enduro vožnje uz koncert

Enduro vožnje uz koncert

0 379

Psihofizičku spremnost i snagu motora ovog je vikenda u Buzetu i okolici testiralo više od 150 motociklista iz šest europskih zemalja: Njemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Italije i Hrvatske na šestoj utrci „Enduro Buzet 2012.“. Utrka se sastoji od staze dužine 55 kilometara, dvije etape i dva specijalna ispita na poligonima u Griži i Cunjskoj vali. Natjecatelji će prvog dana odvoziti tri, a drugog dva kruga. Stazu čini kombinacija kamenja, blata, potoka, pješčanih i mekanih zemljanih terena. Upravo je ovakva različitost terena razlog, ujedno i mamac stranih vozača u buzetsko podneblje – istaknuo je na konferenciji za medije uoči utrke u Puli Vlado Fabijančić, direktor utrke.

enduro

-Staza je ono što buzetsku utrku čini posebnom, ali i zahtjevnom. Zbog toga u Buzet dolazi velik broj vozača koji ovaj sportski događaj svrstavaju na sam vrh enduro utrka u Hrvatskoj. Pored toga, otvara ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske, dok se još boduje za Prvenstvo Slovenije, Prvenstvo Austrije i Alpe Adria Kup, rekao je Fabijančić.

Za razliku od prošlih godina kada se start održavao na Mostu, vozači ovog vikenda startaju s Mašimove škuje u samom centru grada, gdje će biti postavljen velik šator. Razlog tomu je želja organizatora da ovaj sport i enduro vožnje približi svojim sugrađanima te brojnim posjetiteljima koji se ovog vikenda očekuju u gradu oktana.

Vikend endura i Favorit piva počinje već u petak tehničkim prijemom i verifikacijom vozila. Večer je rezervirana za Replay band i striptiz. Zabavni se program nastavlja i u subotu navečer uz koncert Jelene Rozge. Organizator zabavnog programa, Renis Gržinić, ističe kako je riječ o najtraženijoj domaćoj pjevačici u 2011. godini, pa dobrog provoda neće nedostajati. Cijena ulaznice je 60 kuna. Tijekom sva tri dana u šatoru će se nuditi bogata gastronomska ponuda.

Najavljena kiša zabavu ne može pokvariti, već će vožnje enduraša dodatno začiniti, a EMK Buzet dati priliku za obranu osvojena četiri klupska naslova državnog prvaka. Organizaciju cjelokupnog spektakla na dva kotača potpisuje Enduro motocross klub „Buzet“. (ap, m)

SIMILAR ARTICLES

0 87