Dunlopova guma Sport Maxx Race odabrana za novi Porsche 911 GT3

Dunlopova guma Sport Maxx Race odabrana za novi Porsche 911 GT3

0 541

Dunlopova guma Sport Maxx Race odabrana za novi Porsche 911 GT3, a Sport Maxx RT za Renault Clio RS 200 EDC

Dunlop ove sezone svojim visokokvalitetnim gumama krasi sportske modele automobila –  Porsche 911 GT3 i Renault Clio RS 200 EDC. Jedne od Dunlopovih uspješnica  su visokoizdržljive gume Sport Maxx Race koje je  odobrio Porsche za svoj novi model 911 GT3 zbog uravnoteženih voznih prednosti i sportske izdržljivosti na visokoj razini. Ta sportska guma, koja u svom konceptu ima prepoznatljivu Dunlopovu kvalitetu u trkaćem segmentu, montirana je na prednje kotače vozila Porsche 911 GT3 u dimenziji 245/35 ZR20 (91Y), a na stražnje u dimenziji 305/30 ZR20 (103Y) XL. Dunlop je navedene dimenzije i njihovu specifičnu kombinaciju razvio upravo za novi Porsche 911 GT3 i pri tome je blisko surađivao s proizvođačem vozila.
Andreas Preuninger, projektni direktor vozila GT u tvrtki Porsche AG, izjavio je: “Još od samoga početka bili smo uvjereni da će se guma Dunlop Sport Maxx Race na našem GT3 dobro ponašati jer je njezino prijanjanje na izuzetno visokoj razini. Upravo zbog tih guma uspjeli smo poboljšati smanjenje brzine kod kočenja i postigli optimalan prijenos poprečnih sila. Gume također postižu pouzdano reagiranje pri upravljanju i veliku stabilnost smjera. Testove smo proveli i na trkaćoj stazi Nürburgring Nordschleife na različitim asfaltnim površinama, u različito oštrim zavojima i kod različitih kompresija koji su dokazali da možemo imati velika očekivanja od Sport Maxx linije guma.”
Sport Maxx Race s trkaćim genima
Gumu Dunlop Sport Maxx Race, za koju je značajna trkaća tehnologija sa 125-godišnjom tradicijom, od komponenti trkaćih guma napravili su Dunlopovi inženjeri s bogatim iskustvom na području motoriziranoga sporta i cestovne vožnje. Postigli su osjetno i mjerljivo bolje prijanjanje u širokom rasponu temperature, a čvrst, izuzetno širok vanjski rameni dio omogućuje veliku stabilnost gume u zavoju.
Dvostruka obljetnica
Predstavljanje vozila Porsche 911 GT3 početkom ove godine podudarilo se s 50. obljetnicom serije 911. Svoju obljetnicu ove godine obilježava i Dunlop, a pritom se vraća 125 godina u prošlost do svojih početaka, kada ga je osnovao John Boyd Dunlop, izumitelj prve gume napunjene zrakom. Njegova tehnologija osnova je svih suvremenih guma, a njegov zanos da tržištu isporuči što bolje proizvode, u Dunlopu se nastavlja i danas.
U Renaultu su za svoj novi Clio RS 200 EDC odabrali nedavno lansirane Dunlopove gume Sport Maxx RT. Dunlop će ih isporučivati u raširenoj dimenziji 205/40R18 86Y XL. Guma Sport Maxx RT posebno je namijenjena ljubiteljima odvažne vožnje, a udovoljava potrebama najgorljivijih sportskih vozača koji uživaju u osjećaju da vladaju velikom snagom i sanjaju o tome da na nekoj prestižnoj svjetskoj utrci postignu najbolji startni položaj. Gumu obilježava Dunlopova trkaća tehnologija sa 125-godišnjom tradicijom, rođena i usavršena na trkaćim stazama kao što su Le Mans, Nürburgring i Silverstone. Osnova je svih Dunlopovih guma za cestovnu vožnju trkaća tehnologija koja je ujedno i rezultat milijuna sati iskustva koje su njihovi inženjeri stekli na trkaćim stazama.

Renault Clio R.S. 200 EDC prvi je put predstavljen 2012. godine na sajmu automobila u Parizu, a utemeljen je i razvijen u Renault Sport Technologies.  Ističe se turbo motorom od 1,6-litara (200 KS i 240 Nm okretnog momenta), šeststupanjskim mjenjačem EDC s dvije sklopke i ručicama za mijenjanje brzine kraj volana. Zahvaljujuči naprednoj tehnologiji koja potječe iz motosporta sadrži inovativni program stupnjeva prijenosa, reagiranje zaklopke gasa te podešavanje i upravljanje sustavom ESP – uključujući i “trkaći” način.
Dunlop je odabrani partner svih Renaultovih nacionalnih trkaćih prvenstava za pokal Clio, gdje kao isključivi izvođač “opskrbljuje” trkališta svojom naprednom tehnologijom trkaćih guma.
Goodyear Dunlop Sava Tires, d.o.o., jedan je od vodećih proizvođača guma u jugoistočnoj Europi s 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Tvrtka je od 2004. godine u stopostotnom vlasništvu korporacije Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danas Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1400 zaposlenika.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje gume za osobna, poluteretna i teretna vozila, gume za poljoprivredne, industrijske i građevinske strojeve, motogume i autozračnice. Prodajni asortiman čine gume pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naše gume donose sigurnost i udobnost vozačima na cestama po čitavom svijetu. Naime više od 90 posto guma prodajemo u europske i druge države putem prodajne mreže tvrtke Goodyear. Za više informacija o našim gumama posjetite internetske stranice www.goodyear.hr, www.dunlop.eu, www.fulda.eu, www.sava-tires.com.

Goodyear je jedan od najvećih proizvođača guma na svijetu. Zapošljava približno 69 tisuća ljudi. Proizvodi se izrađuju u 52 tvornice u 22 države svijeta. U njegova dva centra za inovacije u Akronu u Ohiju i Colmar-Bergu u Luksemburgu trude se razvijati najnaprednije proizvode i usluge koji postavljaju standarde glede tehnologija i izdržljivosti u industriji. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njezinim proizvodima posjetite internetsku stranicu www.goodyear.com.
Dunlop je jedan od vodećih svjetskih proizvođača izdržljivih guma s uvjerljivim rekordom uspjeha u auto-moto sportu. Dunlopovo bogato iskustvo na području natjecanja poticalo je razvoj inovativnih tehnologija u proizvodnji guma za svakodnevnu vožnju automobilom. U sve većoj želji za povećanjem užitka u vožnji Dunlop svim tipovima vozača pruža izdržljivost najnovijih tehnologija u izradi guma, uključujući gume RunOnFlat, kojima su opremljena i višestruko nagrađena vozila, kao što su Mini, BMW serije 1, 3, 5/6, X5/X6 i mnogi drugi. Brojni vodeći svjetski proizvođači automobila, među njima Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, VW i Porsche standardno opremaju svoja vozila Dunlopovim gumama. Za više informacija o Dunlopu posjetite internetsku stranicu www.dunlop.eu.
(promo)