Drugo natjecanje karting sezone

Drugo natjecanje karting sezone

0 578

PONOVO U NOVOM MAROFU

Samo 15 dana nakon otvorenja nove sezone i prvog natjecanja sa dvije bodovne utrke, ponovo u Novom Marofu, u subotu 5. svibnja vozi se druga ovogodišnja karting utrka u Hrvatskoj. Organizator „2. Nagrade OKŠ-a 2012.“ je Odbor za karting šport Hrvatskog auto i karting saveza.

U četiri raspisane klase PH prvog natjecanja nastupilo je 27 vozača iz devet klubova. Već će drugo natjecanje biti brojnije. Na listi prijava su 34 vozača u klasama PH i četiri u međuvremenu raspisanog „Rotax kupa“. Zastupljenost klubova povećala se za dva pa će ih po svemu sudeći biti 11.

Raduje podatak da se broj najmlađih u klasi „Limač 50“ povećava i da će ih na start osam. Stižu neki novi klinci što je samo dokaz da se proteklih mjeseci, a možda i čitavu godinu u nekim sredinama radilo na ekipiranju i obrazovanju novih kartingaša. Klasa „Mini kart“ i dalje ostaje najbrojnija. Damian Sekulić (Cobra Virovitica), Max Herendić (KK1 Zagreb) i Jan Pokos (Zanatlija Zagreb), trojica najboljih poslije prva dva ogleda uz već neke nove konkurente s nešto manje sreće u prvim nastupima dobivaju i jakog takmaca – svojedobno državnog prvaka Muhammada Plićanića ( KK GB Zagreb) koji se priključuje ovoj skupni i klasi sa izgledima za plasman među pozicionirane na pobjedničkim postoljima.

U klasi „KG3“ nema promjena – nastupa isti sastav predvođen dvostrukim pobjednikom otvorenja sezone i prvakom Wiliamom Mucakom (KK1).

Osam vozača za očlekivati je na startu najjače klase „KZ2“. Tomislav Pavlić (AKK Sveta Nedelja) sa dva prva mjesta najbolje se snašao na startu sezone, a „rane“ će morati liječiti državni prvak Filip Romić (Cobra) kako bi opravdao status najboljeg prošlogodišnje sezone. Priključuju se Marko Sitarić (Cobra) i Branimir Rojko (Koprivnica) koji bi se mogli upustiti u borbu za čelne pozicije.

Novoraspisani „Rotax kup“ okupiti će na prvoj utrci četiri vozača, a za vjerovati je da će se na narednima priključiti još poneki.

Ekipni plasman poslije dvije bodovne utrke samo potvrđuje da će borba dva kluba biti do zadnje minute. Višestruki prvak i najtrofejniji klub zagrebački „KK1“ u laganoj je prednosti samo tri boda ispred AMKK Cobra Virovitica. Korak još drži s malim odmakom i KK Koprivnica. U timovima, obzirom na zastupljenost po klasama, ali i „snagu“ pojedinaca prednjači „Kreator Racing team“ u sastavu Sekulić, Herendić i Kovačić.

NASTUP RIJEČKIH KLUBOVA

Čak sedam vozača iz dva riječka kluba prijavljeno je za nastup na drugom ovosezonskom natjecanju. U klasi „Limač 50“ tako uz Adriena Meseca i Filipa Lozića priključuje se treći član Karting kluba „Rijeka“ Riccardo Matia Eletti. Svi su oni izdanak prošlogodišnjih ciklusa Karting škole „Prelučka legenda“.

U klasi „Mini kart“ dva su vozača KK „Rijeka“ – Luka Raspor i Dario Ćućić. Pored njih nastupa i jedini kartingaš Autokluba „RI autosport“ Matija Jurišić koji je u prvom natjecanju imao polovičan uspjeh – izvrstan trening, dobar plasman prve utrke i odustajanje u drugoj zbog tehničkog kvara. Ako i sreća malo posluži ovoga bi puta mogao i do pobjedničkog postolja.

I u klasi „KF3“ preostaje još jedan vozač KK „Rijeka“ Marino Radetić koji po svemu sudeći može znatno bolje od ostvarenog na prvom natjecanju. No, vrijedi sačekati subotnje utrke.

Tri vozača kombinirana iz oba kluba čine i jedan od tri tima koji ove godine sudjeluju na utrkama Prvenstva Republike Hrvatske. U sastavu „Karting teama Prelučka legenda“ Rijeka su Adrien Mesec, Marino Radetić i Matija Jurišić. Kako Mesec nastupa u klasi „Limač 50“ iz koje se ne uzimaju bodovi za timove, time je riječki tim uskraćen za bolji plasman.

Petak je ovoga puta dan slobodnih treninga od 10 do 18 sati. Subotnje jutro od 8 sati rezervirano je 60 minuta za tehnički prijam i verifikaciju. Slijede od 10 sati službeni, a od 11 sati treninzi za mjerenje vremena za startne pozicije. Prva je utrka u 13,30 ( Limač 50) uoči koje će u 13,15 sati uslijediti svečanost otvorenja manifestacije čiji je pokrovitelj „RED BULL HRVATSKA“. U 13,55 sati starta preostali dio prvog seta bodovnih utrka, a drugi će krenuti u 15,10. Podjela prehara planirana je oko 16,40 sati. (m)

Snimci: G.Petrović, M.Krpan

SIMILAR ARTICLES