DRUGO NATJECANJE INTER CARS UČKA 2015.

DRUGO NATJECANJE INTER CARS UČKA 2015.

0 976

Natjecanje će se održat u nedjelju 12. srpnja na legendarnoj brdskoj stazi na Učki, a dan ranije (11. srpnja) u vremenu od 16 do 19 sati zakazan je tehnički prijem. U  9 sati starta trening, a potom i tri bodovne vožnje. Prema riječima organizatora iz AK Opatija motorsport, koji utrku realiziraju uz pomoć članova AK Učka sport iz Matulja, broj prijava iz dana u dan raste.

Drago nam je da su naš prošlogodišnji trud prepoznali mnogobrojni vozači i sponzori te da ove godine imamo veliki interes u oba segmenta, a uspjeli smo osigurati i respektabilne sponzore koji će nas popratit. Uz iznimnu suradnju s tvrtkom Inter cars, po kojoj i utrka nosi ime, ove godine pridružila nam se tvrtka Auro domus, a službeno vozilo natjecanja je Mercedes, koji smo osigurali s auto kućom Šop iz Matulja, napomenuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Dulja staza, više natjecatelja i atraktivan popratni program samo su neke od novosti koje očekuju sve posjetitelje 2. izdanja utrke Inter cars Učka 2015. iz kalendara discipline Formula Driver.

U sportskom segmentu ovogodišnja organizacija je zahtjevnija obzirom da će staza biti nešto duža u odnosu na prošlogodišnju, a i prema najavama očekuje se više vozača. Utrka će se bodovati za Prvenstvo auto i karting lige Zapad, a osim vozača iz Istarske i Primorsko – goranske županije, očekuje se i veliki broj vozača iz ostalih dijelova Hrvatske kao i onih iz Italije i Slovenije, koji će nastupiti promotivno. Također, ove godine priprema se i promotivno revijalno natjecanje pod nazivom ‘Nagrada Auro domus’, čiji je pokrovitelj navedena tvrtka, a gledatelje očekuju brojna iznenađenja – od promo vožnji do kola sreće sa bogatim nagradama.

Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma, i pogodna je za vozače svih profila – slalomaše, brdaše ili relijaše, jer će svi oni imati podjednake mogućnosti u ostvarenju najboljeg rezultata. Ujedno je to i izvrsna prilika za nove vozače da se okušaju u autosportu. Vozači će na brzim i ravnim dijelovima djelomično biti usporeni sa osam šikana, koliko ih je predviđeno duž staze, dok će zavoji biti čisti.

Prošlogodišnje natjecanje pokazalo se kao puni pogodak, kako u sportskom segmentu tako i u turističkoj valorizaciji manifestacije koja je imala direktan financijski input u uslužni sektor na Opatijskoj rivijeri. Obzirom da smo lani bili izuzetno zadovoljni odazivom vozača i publike, a u današnje vrijeme okupiti toliki broj automobilista je zaista veliki uspjeh, vjerujemo da će i ove godine sve proći prema našim željama i planovima, a poznavajući entuzijazam ove ekipe te obzirom na dosadašnje vrlo uspješne manifestacije koje su organizirali članovi i prijatelji AK Opatija motorsporta ne sumnjamo da će i “Inter Cars Učka 2015″ opravdati sva naša očekivanja, dodao je Puž.

(pr- m)