Druga utrka sezone – gostovanje u Beogradu

Druga utrka sezone – gostovanje u Beogradu

Mauro Štiglić (14) AK Opatija Motorsport (snimio M.Krpan)

Na stazi Ada Huja vozi se međunarodna utrka u kojoj sudjeluje 15-tak hrvatskih kartingaša

ZAGREB – Hrvatskim kartingašima ove su sezone suđena gostovanja na inozemnim stazama, obzirom da će se svih šest, kalendarom Hrvatskog auto i karting saveza zacrtanih natjecanja održati izvan hrvatskih granica. Naime, kako niti jedna domaća staza trenutno nema tehničkih preduvjeta i licence za veća međunarodna natjecanja, hrvatsko je prvenstvo uklopljeno u utrke što se organiziraju u Ptuju, Beogradu, Vranskom i Cividaleu. Prva je u organizaciji HAKS-a prije mjesec dana održana u Ptuju, a druga ovogodišnja vozi se ovog vikenda u Srbiji, na stazi „Ada Huja“ nadomak Beograda.

Organizator međunarodne utrke „CEZ IV – Ada Huja Beograd“ Sportski auto i karting savez Srbije u pet različitih konkurencija očekuje 90-tak vozača iz četiri zemlje. Tako se uz hrvatsko prvenstvo boduje FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Nacionalni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo SAKSS-a i međunarodni slovenski Sportstil Cup.

Među 15-tak hrvatskih vozača gotovo su svi vodeći nakon dvije bodovne utrke u Ptuju. Trenutno lideri klasa PH su Mauro Štiglić (AK Opatija Motorsport) u klasi Rotax Micro Max, Antonio Pendo (AK Dubrovnik racing) u Rotax Mini Max, Leon Zelenko (KK Koprivnica) u Rotax Max Junior, Matija Jurišić (AK RI autosport) u Rotax Max Senior, Dorijan Čargonja (KK Koprivnica), Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u Rotax DD2 Master, Jan Pokos (AKK Zanatlija) u KZ2 i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u KZ2 Master.

Program u subotu 18.svibnja u prijepodnevnim satima vezan je uz verifikaciju i tehnički prijam, te istovremeno slobodne treninge, dok mjerenje vremena za startne pozicije počinje u 16,30 sati. Nakon jutarnjeg „warm up-a“ od 8 sati, prva bodovna utrka na rasporedu je u 9,40, a druga od 12,30 sati. Priznja najuspješnijima uručuju se u 15 sati.

Miroslav KRPAN