Druga utrka PH

Druga utrka PH

0 778

VAŽNA UTRKA ZA NASLOVE PRVAKA

Nadomak Ozlja, na stazi „Glavica“ drugom utrkom nastavlja se ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske, ali i Prvenstva Auto i karting lige Zapad u autocrossu. U zajedničkoj organizaciji Auto sportskog kluba „Kastavac“ iz Kastva i Autokluba „Ozalj“ u nedjelju 2. rujna vozi se „ 13. Nagrada Grada Kastva 2012. – Memorijal Josip Pilat“. Pokrovitelji manifestacije su gradska vijeća Grada Kastva i Grada Ozlja, te Turistička zajednica Grada Kastva, a u tehničkoj izvedbi pomoći će i sportski suci ACK „Jaska“ iz Jastrebarskog.

Najbrojniji su domaćini i aktualni ekipni državni prvaci AK Ozalj sa sedam vozača a i time su u prednosti u pohodu na peti naslov ekipnih prvaka. Tri državna prvaka predvode vozače u tri divizije. Tako u konkurenciji sedam vozača divizije 1A do 1400 ccm najveća se borba očekuje između aktualnog prvaka Siniše Filčića (Grobnik) i nekadašnjeg Danijela Bezjaka (Rijeka) iza kojeg je pobjeda na otvorenju ovogodišnje sezone u Rupi. U diviziji 1B do 2000 ccm međusobni sraz prvaka iz različitih sezona Zorana Sroka (Kastavac) pobjednika prve utrke i prvaka 2011. Marina Čargonje (Svigo) zasigurno će biti poslastica dana. Uvijek atraktivni na stazama i ovoga će puta biti vozači buggy jednosjeda. Troboj iskusnih vozača je pred nama i u Ribniku. Pobjednik otvorenja sezone Igor Svaguša (Svigo) imat će dostojne protivnike u višestrukom prvaku Vigoru Grpcu (Kastavac) i Robertu Čulini (RI autosport) kojem je ovo druga sezona među buggyima, a sa jednim naslovom prvaka divizije do 1400 ccm.

Vozi se na stazi „Glavica“ dugoj 860 metara, a subotnji program predviđa okupljanje sudionika već od 17 sati. Verifikacija vozača i tehnički prijem vozila je u nedjelju od 7,30 do 9 sati. S početkom u 10 sati vozi se slobodan trening, a prvi od dva službena na rasporedu su od 10,30 sati. Prva od tri kvalifikacijske vožnje je u 12,15 sati, a završne finalne vožnje na rasporedu su u 16 sati. (m)

SIMILAR ARTICLES