Donald Milokanović pobjednik “2.omiških dana brzine”

Donald Milokanović pobjednik “2.omiških dana brzine”

0 615

Donald Milokanović (AK SKok racing) u tuniranoj Zastavi Z750 pobjednik je druge utrke kupa Hrvatske u kronometar disciplini. Utrka organizaciji kluba Oneum održala se u sklopu “2. omiških dana brzine – Priko 2010.” Mladi istarski vozač svojim je točnim i brzim vožnjama, na oduševljenje okupljene publike, pobjegao drugoplasiranom Darku Jelači (AK Mihovil) i Mari Franiću (AK Dubrovnik racing), što je ujedno isti poredak i u Grupi II. U klasi 4 (sportski automobili do 1400 ccm) Milokanović je uvjerljivo bio brži od Marine Miše (AK Trogir) i Đive Burđeleza (AK Dubrovnik racing), stoga je iz Dalmacije kući u Istru ponio, ukratko, sve.

Darko Jelača (AK Mihovil) bio je uvjerljiv u klasi 5, vozeći Fiat Punto GT 1,6. U trećoj vožnji bolje vrijeme imao je Maro Franić (AK Dubrovnik racing), no to mu nije bilo dovoljno da ga prestigne u poretku pa je završio na drugom mjestu ispred Đanija Alajbega (AK Split motorsport).

U klasi 3 koja okuplja vozače serijskih automobila preko 1.600 ccm nastupila su samo dva vozača, gdje je Božo Prnić (AK Pelješac racing) u Peugeotu 206 S16 bio brži od Marina Sovulja (AK Oneum) u Fiatu Bravo HGT.

U serijskoj klasi 2 do 1600 ccm uvjerljiv je bio Igor Kocijančić (AK Skok racing) koji je vrlo preciznim vožnjama bio uvjerljivo brži od drugoplasiranog Nikole Lubure (AK Ragusa racing) i trećeplasiranog Josipa Maršića (AK Oneum). Jednak plasman spomenuti vozači ostvarili su i u Grupi I. U najmanjoj klasi nadmetala se samo dva vozača. Ivica Graberski (AK Oneum) u sve tri vožnje bio je brži od svog klupskog kolege Antonia Tomića.

Među dizelima, u klasi 6, slavio je mladi Ivan Pulić (AK Dubrovnik racing) za upravljačem kupske Škode Fabije ispred Lukše Kneza (AK Dubrovnik racing) i Maroa Slade (AK Ragusa racing). Jednak poredak imalu su i u konkurenciji juniora. Prva i jedina među vozačicama bila je Marina Miše (AK Trogir) koja je u klasi završila na petom mjestu.

U poretku klubova slavili su članovi Ak Dubrovnik racing ispred domaćina AK Oneum i trećeplasiranih AK Skok racing.

Autor: Racing.hr