Dok ima snijega

Dok ima snijega

0 568

OTKAZAN SKIJERING U FUŽINAMA

      Želje su jedno, mogućnosti sasvim nešto drugo. Vrijeme se ove godine igra sa svima nama ko „bebama“. Prije osam dana bilo je minus 15, a sada je plus 10. I to usred Gorskog kotara.

Organizatori željenog Kupa Gorskog kotara sa žaljenjem su proslijedili svim ljubiteljima ove atraktivne oktansko-skijaške discipline informaciju da su zbog naglog zatopljenja i topljenja snijega natjecanje za predstojeći vikend 25. i 26. veljače 2012. godine u Fužinama i Delnicama – OTKAZALI !!!

U pismu Autokluba „M.R.C. Sport“ još piše:
„Ukoliko se tijekom ožujka pojave uvjeti za realizaciju, krenuti će se sa natjecanjima, a u slučaju izostanka – vidimo se u studenom!“
No, zaboravili su da snijeg u Gorskom kotaru padne i 31. svibnja ! Ha, što onda ???
Nema druge nego ovaj vikend – na kupanje ! Na more. +15 na zraku, +10 u vodi !
I to ti je neka zima. Hm,……. (m)

GUŽVA PRED GOLOM

Zima i snježni uvjeti, u pauzi sezone, ko stvoreni su za oktanska uzbuđenja na snijegu i ledu. I tako poslije uspješnog Oroslavja sa velikim brojem sudionika po ne baš idealnim uvjetima, te netom održanog skromnim odazivom sudionika obilježenim događanjem nadomak Skrada u Gorskom kotaru, evo nam predstojećeg vikenda novog trećeg skijeringa u organizaciji novog kluba.

Zaljubljenici u skijering pozvani su da otpočnu vikend skijering mini turneju Gorskim kotarom koja počinje u subotu 25. veljače u Fužinama. Organizaciju prvog od četiri natjecanja Otvorenog prvenstva Kupa Gorskog kotara u skijeringu potpisuje riječki Autoklub „M.R.C. Sport“. Kup predviđa četiri natjecanja u dva vikenda, pa je tako pored prvog ogleda u Fužinama u subotu 25. veljače već sutradan u nedjelju 26. veljače u Delnicama, da bi tjedan kasnije u subotu 3. ožujka stigli u Lokve te u završnici u nedjelju 4. ožujka u Brod Moravice.

Pravo sudjelovanja imaju vozači i skijaši ili borderi uz uobičajene uvjete za disciplinu skijeringa, te sigurnosnom opremom koja s jedne strane tretira vozača u automobilu ili na quadu, te s druge strane skijaša koji je vučen konopcem. Vozila će biti raspoređena prema podacima iz prometne dozvole u četiri klase automobila do 1600 ccm, do 2000 ccm, preko 2000 ccm ( sve jednoosovinski pogon ) i vozila 4×4 sa pogonom na sva četiri kotača. Pored automobilističkih raspisana je i klasa motocikala četverokotača (quad) bez obzira na pogonske osovine. Kup Gorskog kotara M.R.C.-a dozvoljava nastup jednog vozača sa različitim skijašima ( ili borderima).

Oformljen je i Organizacijski odbor u kojem su predstavnici svih jedinica lokalne samouprave i to Marijan Pleše i Maja Kezele, delnički gradonačelnik i zamjenica, Dado Crnković, načelnik Općine Brod Moravice, Melita Raukar, povjerenica Općine Lokve, te Marinko Kauzlarić, načelnik Općine Fužine. Operativni tim čine Stručna komisija Kupa, Žiri i Rukovodstvo.

Prvo natjecanje u Fužinama predviđa okupljanje sudionika u Hotelu Bitoraj u 8,30 sati. Poslije 90 minuta tehničkog prijema i verifikacije u 9,50 sati uslijediti će obvezni sastanak sa posadama, a u 10,10 sati trening. Voze se dvije vožnje, prva starta u 12,10 sati, a druga u 14 sati. U dvorani Općine Fužine u 16 sati planirana je svečana podjela nagrada, a osnovom rezultata zaslužiti će ih najbolji ukupnog poretka i svake pojedine klase.

Prijave se primaju sve do verifikacije, a mogu se dostaviti i u ured organizatora:AK „M.R.C. Sport“, Rijeka, Jadranski trg 1/II ili e-mailom info@mrcsport.com, te telefonom 099 654 6542.

Već 20-tak dana vladaju pravi zimski uvjeti, povremeno i „polarni“, no upravo za kraj ovog tjedna najavlje se naglo zatopljenje. Može li to otopiti snijeg i u Gorskom kotaru teško je predvidjeti, ali to može biti jedini razlog naglog otkazivanja manifestacije. Za vjerovati je da se to neće dogoditi, pa ovaj vikend treba planirati odlazak u Fužine, a sutradan u Delnice ( Ugostiteljski objekt Pauš ). Satnica svih predviđenih natjecanja Kupa Gorskog kotara je identična.

Uz gradove i općine organizatoru su pomoć pružili i Hrvatske šume – UŠP Delnice, Palfinger – proizvodnja-tehnologija Hrvatska d.o.o., Goran graditeljstvo d.o.o. i Croatia osiguranje d.d.

(m)

SIMILAR ARTICLES