Dejanu Kopajtiću prva utrka Prvenstva Hrvatske

Dejanu Kopajtiću prva utrka Prvenstva Hrvatske

0 344

Jučer je na parkiralištu porečke Žatike startala jubilarna deseta sezona Prvenstva Hrvatske u autoslalomu. Predivan sunčan dan privukao je ljubitelje autosporta na gradsko parkiralište, a opekline od porečkog sunca još će neko vrijeme podsječati na ovo natjecanje mnoge vozače koji se nisu naoružali kremama za sunce. Na natjecanju pod nazivom “3. Motor Show Poreč 2011“ u organizaciji AK Skok Racing slavio je riječki automobilist Dejan Kopajtić (AK Rijeka) .

S postignutim ukupnim vremenom od 2:05.555 minuta Dejan je bio gotovo dvije sekunde brži od drugoplasiranog domačeg vozača Marina Milokanovića (AK Skok racing) te više od tri sekunde ispred Zorana Vidmara (Buzet autosport) s kojim dijeli automobil.

Prvo natjecanje sezone okupilo je tek šezdeset i šestoro vozača iz čak dvadeset hrvatskih klubova. Budući da se radi o prvom natjecanju koje je tek od ove sezone uvršteno u kalendar prvenstva Hrvatske rano je iznositi zaključke, ali čini se da smo svjedoci opadanja broja vozača i u ovoj dosad vozačima najbrojnijoj disciplini. Vožnje su se odvijale tečno i bez večih zastoja ili izlijetanja, sa tek nekoliko kratkih prekida zbog odustajanja uslijed kvarova.

U grupi I (serijski automobili) konkurenciju je iznenadio Dario Mučnjak (SAK Samobor) ,pobjedivši ispred klupskog kolege Marka Mirosavljevića te trećeplasiranog aktualnog prvaka grupe I Sandija Jugovca (Istra Racing Team).

Marino Milokanović (AK Skok Racing) je očekivano, obzirom na domaći teren, zauzeo prvo mjesto grupe II (sprint automobili) ispred drugoplasiranog Nina Andrejevića (Buzet Autosport) i trećeplasiranog Daria Ružića (ASK Kastavac).

U grupi III (sport automobili) najbrži je bio Dejan Kopajtić, drugi Zoran Vidmar, dok se na treće mjesto plasirao Donald Milokanović (AK Skok Racing).

Najbrži od najmlađih bio je već dvije sezone pobjednik konkurencije juniora Nino Andrejević.

Na drugu stepenicu pobjedničkog postolja plasirao se debitant na natjecanjima Alex Vencl (AK Pula-Rovinj) dok je treći bio Davor Čosić (AK Dubrava).

Najbolja vozačica bila je Iva Peruško (AK Pula-Rovinj) ispred Ljiljane Kamenar (AK Rijeka). Najuspješniji u velikoj konkurenciji klubova bili su domačini AK Skok Racing, na drugo mjesto sa istim brojem bodova plasirao se SAK Samobor, te treće AK Rijeka. Najbolji tim je Motodrom Poreč RT ispred C.T.R. Slavonski Brod.

Autor: Iva Peruško