DAVORIN ŠTETNER I DALJE PREDSJEDNIK

DAVORIN ŠTETNER I DALJE PREDSJEDNIK

0 273
DAVORIN ŠTETNER, predsjednik HAKS-a (snimio M.Krpan)

Izborba skupština HAKS-a

ZAGREB – Hrvatski auto i karting savez i naredne će četiri godine voditi dosadašnji predsjednik Davorin Štetner. Odlučili su tako predstavnici 78 klubova i županijskih saveza, članica HAKS-a, okupljeni na redovnoj Izbornoj skupštini za mandatno razboblje 2021.-2025.godina, održanoj u zagrebačkom Hotelu International.

Davorin Štetner u glasanju za predsjednika HAKS-a dobio je 45 glasova, što je gotovo 60 posto u odnosu na protukandidata Vladimira Goluba, kojem je povjerenje dalo 30 skupštinara.

Redovnoj izbornoj skupštini, održanoj uz sve epidemiološke mjere, prethodila je redovna izvještajna, a obzirom na tijek i podulju raspravu, kao i nastojanje utvrđivanja prava i „pravde“, objedinjeno zasjedanje potrajalo je punih deset sati. Gotovo uobičajeno, predizborne radnje dva „tabora“ vodile su se proteklih tjedana žustro, povremeno i agresivno, dijelom putem društvenih mreža i anonimno, sve u namjeri da se dosadašnjem rukovodstvu onemogući legalan nastavak rada. No, glasanje po mnogim točkama izvještaja, u kojima je ono predsjednika Štetnera za protekli mandat, u kojem je na toj poziciji proveo tek dvije posljednje godine, kada je preuzeo dužnost, podržala znatna većina skupštinara, kao i izvještaje predsjednika Odbora za auto sportove Dragana Serdena, te izvješća o FIA projektima i Financijskog poslovanja u 2020.godini i financijskog plana za 2021.godinu. Jedino izvješće koje nije dobilo prolaznu ocjenu bilo je ono dosadašnjeg predsjednika Odbora za karting sport Ivana Pokosa, koji je prije neopunih mjesec dana podnio i ostavku.

Pored Davorina Štetnera, povjerenje skupštinara dobili su i svi kandidati za funcije u njegovu timu. Tako je za novi, treći uzastopni mandat predsjednika Odbora za auto sportove izabran Dragan Serden, a novi predsjednik Odbora za karting sport je Mario Moslavac. Uz njih su u Upravni dobor izabrani dosadašnji članovi Domagoj Kamenski, Vlado Leko, Miroslav Krpan, Leo Andreis, Ivan Kodrić, Goran Popović, Zdravko Novosel i Nenad Suvačarov, dok su novim članovima UO postali Ivan Zubak, Robert Žiković, Miro Nevajda, Igor Tomljanović, Roland Voskion i Matija Lovrec. Novi Nadzorni odbor radit će u sastavu: Ljubomir Cerovac, Robert Podrug, kao novi članovi i Dubravko Marković, koji je u dosadašnja tri mandata bio predsjednikom tog tijela.

-Velika čast je nakon dvije izazovne godine dobiti potvrdu da se radilo dobro, te dobiti potporu većine svih članova Hrvatskog auto i karting saveza. Imamo mnogo planova, a već prvih dana povući ću prve poteze u novom mandatu, koji će obradovati prvenstveno vozače tehničkih disciplina. Čestitam svim izabranima, a čeka nas odgovoran posao – izjavio je neposredno po praglašenju izbornih rezultata stari-novi predsjednik HAKS-a.

Pred nacionalnom sportskom auto i karting asocijacijom izuzetno je puno posla, novih obveza u godini kada se obilježeva 115 godina automobilizma u Hrvatskoj. Jedna od prvih, a i najvećih do sada je realizacija, po prvi puta u nas, WRC rallya za FIA Prvenstvo svijeta u travnju, zajedno i u neminovnom suglasju s klubovima – organizatorima i tehničkim realizatorima, prilikom čega je potrebna puna suradnja u svakom pogledu usprkos vidljivim i tijekom skupštine izraženim različitim polazišnim stavovima. Uz sve to najavljuje se, vjerujući u normalizaciju življenja u „post korona“ vremenu, bogata i sadržajna automobilistička i karting sezona.

Miroslav KRPAN