Dan tehničke kulture – Autoklub „RI AUTOSPORT“ na korzu

Dan tehničke kulture – Autoklub „RI AUTOSPORT“ na korzu

0 515

Zajednica tehničke kulture Rijeka organizira pod pokroviteljstvom Grada Rijeke Dan tehničke kulture što će se održati na riječkom Korzu u petak 7.lipnja od 10 do 18 sati. Prigoda je to da se brojne udruge tehničke kulture predstave široj javnosti na otvorenom uz prezentaciju svojih aktivnosti 12 grana okupljenih u ZTK Rijeka. Tehnička kultura do novih znanja i vještina – moto je kojim se najavljuje ova manifestacija čijim će sudionikom biti i Autoklub RI autosport.

Članovi „RI autosporta“ izložiti će kartinge kojima se na prelučkoj stazi obučavaju mladi kartingaši u Školi „Prelučka legenda“ čiji novi sedmi ciklus treće generacije kreće 11.lipnja i upisi su u tijeku. Uz „školski“ karting izložiti će se i jedan natjecateljski ekipe riječkog kluba koja je ove sezone najbrojnija na domaćim karting stazama i Prvenstvu Hrvatske, a nova, druga utrka očekuje ih upravo ovog vikenda 9.lipnja u Virovitici.

Buggy državnog prvaka u autocrossu Roberta Čuline iz AK RI autosporta biti će posebna atrakcija i najava jubilarne 10.Nagrade Jelenja što se na otvorenju ovogodišnje autocross sezone održava na stazi u Rupi 16. lipnja, a čiji je domaćin AK Grobnik.

AK RI autosport na Danu tehničke kulture ove godine sudjeluje u suradnji sa Karting centrom Rijeka-Preluk, Tiskarom Buldog, Pizzeriom Delfino Lovran, Autoklubom Grobnik i medijskim partnerom www.riautosport.hr – prvim riječkim autosport portalom. (m)