Croatia Rally 2012 – Promocija na riječkom Korzu

Croatia Rally 2012 – Promocija na riječkom Korzu

0 400

Dani europskog „Croatia rallya“ protekle su dvije godine u mnogočemu podsjetili na one predivne dane motociklističkih uzbuđenja kada su Kvarner i okolicu pohodili motociklistički nomadi i svjetski asovi na dva kotača. Da će tome biti ponovo tako na nekoliko sati u centru Rijeke, u subotnje prijepodne podsjetili su trkaći automobili kojima je u neposrednoj blizini starta, odnosno cilja i ovogodišnjeg „Croatia rallya“promovirana ova, u nas, jedna od dvije vrhunske automobilističke manifestacije sa prefiksom – europski.

Do novog izdanja „Croatia rallya“ još je samo 40 dana. Da, točno 40 ! Rally se udomaćio u srcu Rijeke, pješačka zona kojom dnevno hoda tisuće Riječana i njihovih slučajnih ili namjernih gostiju prihvaćena je već prve godine kao mjesto oko kojeg se „sve vrti“. Sve to temelj je da i ovogodišnja manifestacija čiji je službeni termin održavanja 24., 25. i 26. svibnja 2012. opravda dobiveno povjerenje.

Hrvatska je i ove godine, a time i Hrvatski auto i karting savez domaćin i organizator jednog od 12 prestižnih rallya Prvenstva Europe. Organizacija je i ove godine povjerena Autoklubu „M.R.C. Sport“ iz Rijeke koji priprema manifestaciju koja će zasigurno biti bolja od dosadašnjih. Iskustva stečena 2010., potom 2011. izuzetna su i daju garanciju da je najveća hrvatska rally manifestacija pronašla svoje okrilje u Rijeci gdje je objeručke prihvaćena kao jedna od rijetkih manifestacija europskog nivoa koja ima svoj kontinuitet.

Za vrijednim sportskim pregaocima zimski su dani u kojima se svakodnevno, gotovo „od jutra do sutra“ radi, dotjeruju detalji, ali i brine o tome da informacija o manifestaciji stigne u što šire krugove namjernih, ali i onih nenamjernih posjetitelja automobilističkog spektakla kakav se na našim prostorima viđa jednom godišnje. I tako osvrnuvši se u povijest , duga je i bogata, a najnovija „izdanja“ „Croatia rallya“ odvijaju se po izuzetno atraktivnim, za vozače brzim i zahtjevnim, za publiku gledljivim, a medije izazovnim dionicama prometnica okolice Rijeke, zaleđa Opatije, legendarne Učke i Preluke, Istre i buzetske perjanice – dionice brdske europske utrke, kao i zapadno – Platka i dijela Gorskog kotara.

Ispred riječke, nove i poduzetne Turističke agencije „MedAdria“ posložili su se danas trkaći automobili, prezentirali pobjednički pehari i prvi info leci o manifestaciji. Zastajali su Riječani i gosti najvećeg hrvatskog lučkog grada, brojne skupine turista, a posebno je atraktivno bilo u trenucima snimanja još jednog promo filma koji će obići Europu, a i svijeta. U ulozi znakovitog promotora ove atraktivne manifestacije je i Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Kvarnera, a ponaosob Turistička zajednica grada Rijeke, te ponosni domaćin manifestacije Grad Rijeka čiji je prvi čovjek Vojko Obersnel osobnim posjetom ovoj subotnjoj prezentaciji dao pečat podrške i želje da treći puta u nizu dočeka i dobro ugosti najbolje europske rally asove. A njih prije Rijeke, kroz sedam dana, čeka nastup u Italiji na drugom rallyu ovogodišnjeg Europskog prvenstva koji prethodi upravo Rijeci.

Od danas pa 40 dana, a i potom, medijski će prostori dio svojih informacija posvećivati upravo „Croatia rallyu“. Uz automobile, one vrhunske uvijek ide i ljepota, pa će tako svoje mjesto „pod suncem“ pronaći i kandidatkinje za „Miss Croatia rallya 2012.“. Kud ljepšeg spoja nego „brzina i ljepota“. Već danas treba planirati dane „Croatia rallya” za – odmor uz rally staze! (m)