Croatia Rally 2012 – Četiri posade na startu

Croatia Rally 2012 – Četiri posade na startu

0 376

Prostor ispred opatijske tržnice dan uoči ovogodišnjeg „Croatia rallya 2012.“ pretvoren u pravi „parc fermé“ za tri od ukupno četiri „bolida“ koji će sstartati na Croatia rallyu i braniti boje Autokluba „Opatija Motorsport“.

Za Auto klub „Opatija Motorsport“ nastupit će četiri posade, a na predstavljanje kluba, a ujedno i same manifestacije, pristigle su tri kompletrne posade. Svoje su automobile i očekivanja od samog natjecanja znatiželjnim medijima, ali i usputnim prolaznicima strpljivo objašnjavali Davor Mihelić i Mateo Butorac (oba AK Opatija motorsport) koji će nastupit u „Citroenu C2R2“, Igor Puž (AK Opatija motorsport) i Tihomir Pašić (AK Opatija) kao posada „Fiat Pande“, te Tomas Hrvatin (AK MRC Sport) i Damir Kuzmić (AK Opatija motorsport) u „Renault Cliu“ . Predstavljanju je prisustvovao i Zdravko Draženović (AK Opatija motorsport) suvozač Viliama Prodana (AK Buzet autosport) u „Citroenu C2R2 max“ koji će pridružiti na tehničkom pregledu.

– Prvi plan je da završimo, a drugi je da budemo što brži i da osvojimo prvo mjesto u klasi. U našoj klasi je najviše natjecatelja te je ujedno i najveća konkurencija. Potruditi ćemo se maksimalno i nadamo se da nećemo imati nepredvidivih situacija, kazao nam je Davor Mihelić, aktualni državni prvak 2012. u grupi A.

– Nakon zagrebačkog „Delta rallya“, krenuli smo s ciljem da redovito završimo samo natjecanje. Ove sezone imamo puno jaču konkurenciju i klasa je sama po sebi puno jača. Dati ćemo sve od sebe da budemo najbrži, no rally je jako dug i svašta možemo očekivati, dodao je Damir Kuzmić.

– Ovo je najveći i najzahtjevniji rally u sezoni i vrlo je teško bilo što prognozirati prije rallya. Automobili su pripremljeni, ”radari“ popisani i sad preostaje tri dana jurnjave po lokalnim cestama Kvarnerskog zaleđa i Istre, ukupno 240 km brzinskih ispita i više od 600 km etape. Nadamo se da će automobili izdržati i da ćemo doći do cilja u subotu navečer te pritom uživati u vožnjama, a dobra zabava nikad nije ni bila upitna – istaknuo je Igor Puž i ovom prigodom u dvostrukoj ulozi – predsjednika Kluba, ali i aktivnog sudionika najtežeg domaćeg rally natjecanja.

Posebno atraktivan za gledatelje bit će brzinac Preluk, koji se vozi na mjestu nekadašnjih utrka svjetskog prvenstva u motociklizmu, a prva vožnja je na rasporedu, u petak, u 17.04, a druga u 20.15 sati.

Glavnim favoritima ovotjednih rally događanja i Opatijci, domaći natjecatelji, istaknuli su Juhu Hänninena, prošlogodišnjeg svjetskog prvaka u SWRC, Patrika Sandella, nekadašnjeg svjetskog prvaka u junior WRC-u, Hermanna Gassner jr.,a tu su i Luca Betti, Rok Turk.

Za očekivati je dobre rezultate jakih „opotijskih“ snaga samo da izdrže njihovi „bolidi“. (mik)