CIK-FIA Academy Trophy – Grobenski lovi postolje

CIK-FIA Academy Trophy – Grobenski lovi postolje

0 724

U belgijskom Genku krajem lipnja, potom prije koji dan u talijanskoj Ortoni, a krajem rujna u francuskom Varennesu, staze su na kojima se ove godine odvija natjecanja ponajboljih mladih svjetskih karting asova. Među 32 kartingaša iz 23 zemlje svijeta sudionik CIK-FIA Academy Trophy je i hrvatski vozač Luka Grobenski. Očekivano, ne samo puki sudionik, već kartingaš od kojeg se očekivao rezultat što je on i dokazao.

<lukea>Svojevrsnu svjetsku juniorsku ligu prvaka u kojoj sudjeluju najjači aduti nacionalnih asocijacija naš Luka Grobenski je shvatio ozbiljno i usprkos samo jednom danu priprema za netom održanu utrku u Ortoni ostvario pažnje vrijedan rezultat. U drugom slobodnom treningu ostvario je peto vrijeme, da bi potom u preostalim treninzima u cilju što boljeg rezultata u utrci isprobavao različit set-up kartinga.

Finalna vožnja bila mu je pravo osvježenje pa ju je neopterećen jakom konkurencijom završio na dobroj šestoj poziciji. U četiri pojedinačne vožnje ovogodišnje sezone bila mu je to utrka sa najviše osvojenih bodova, tako da sada zauzima ukupno sedmo mjesto. Pobjedničko postolje u Francuskoj nije nedostižno. Dijeli ga trenutno „samo“ 20 bodova koji su u dvije posljednje vožnje 22.rujna i te kako dostižni.

Vodeći vozač sa značajnijom prednošću je Maxime Potty (Brazil) uz jednu pobjedu i tri druga mjesta. Sa dvije pobjede na talijanskoj stazi na drugu se poziciju probio Pedro Piquet sin nekadašnjeg asa formule 1 Nelsona Piqueta i trenutno je za jedan bod viška na drugoj poziciji ukupno ispred Španjolca Artura Melgara kojem je u Belgiji pripala ona još jedna od četiri ukupne vožnje do sada.

Luka Grobenski pokušati će (ne)moguće probojem do konačnog pobjedničkog postolja i tako moguće razveseliti sve ljubitelje kartinga nastupom u vikendu 20. do 22.rujna u Francuskoj. (m)

SIMILAR ARTICLES