ČIČKO U LOVU NA NOVU POBJEDU

ČIČKO U LOVU NA NOVU POBJEDU

0 890

Na slici: Vjekoslav Čičko

U nedjelju 26.srpnja Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle uz suorganizaciju AK „Poreč Motorsport“ organizira treće natjecanje u kronometar vožnjama državnog prvenstva. Na improviziranoj stazi u centru Kanfanara očekuje se samo 26 sudionika iz 9 klubova.

„Hyundai Autokuća Košara – 8. nagrada Kanfanara 2015.“ drugi se put na ovoj stazi boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske, te još tri prvenstva – Auto i karting lige Zapad HAKS-a, Auto i karting saveza Istre i tradicionalno Istarske rivijere (otvorenog tipa) koje traje već 20 godina. Sudionici su raspoređeni u pet klasa: serijski automobili do 1200 ccm, do 1600 i preko 1600 ccm, sportski do 1400 i preko 1400, te klasi „diesel“. Staza je smještena na parkiralištu željezničke stanice i dijelu Istarske ulice, duga 600 metara. Voze se po tri vožnje sa po tri kruga i na kraju se za konačni rezultat sve tri zbrajaju.

Vodeći u poretku PH poslije dvije vožnje je Zagrepčanin u dresu Autokluba „Buzet Autosport“ Vjekoslav Čičko u prestižnom i za ovaj vid autosporta posebno pripremljenom Fiat Cinquecentu. Gotovo polovicu preostalih sudionika čine upravo vozači AK Buzet Autosport, trenutno s dva boda prednosti vodeće ekipe državnog prevenstva ispred počečkog Autokluba „D.T.“. Velike rivale za postolje Čičko će zasigurno imati u Donaldu i Marinu Milokanoviću, vozačima organizatora.

Kronometar vožnje održavaju se u sklopu tradicionalne mjesne fešte Jakovlje, a pokrovitelji su Općina Kanfanar i općinska Turistička zajednica. Okupljanje sudionika je u 8,30 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijemom vozila. Jednosatni trening počinje u 11,45 sati. Svečano otvorenje je u 13,55 sati, a neposredno potom počinju i vožnje što će potrajati do 18 sati. Svečano proglašenje najuspješnijih i podjela priznanja je u 19 sati.

Program će svojim nastupima upotpuniti gosti iz Italije i Slovenije, te mladi kartingaši u sklopu akcije FIA „Desetljeće sigurnosti u prometu 2011.-2020.“ što ga provodi organizator AK Skok racing.

(mk)

Snimak: M.Krpan