ČIČKO FAVORIT

ČIČKO FAVORIT

0 1110

Na slici: Vjekoslav Čičko

Karting staza „ST Rauš“ u Novom Marofu po prvi će puta biti domaćin automobilističkog natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u kronometar vožnji. Organizator „1.Nagrade kronometar – Novi Marof 2015.“ je porečki Autoklub „D.T.“ koji je primio 63 prijave vozačica i vozača iz 21 kluba. Kronometar vožnje najlađa su domaća prvenstvena disciplina kojoj je kolijevka istarski poluotok i većina sudionika dosadašnjih natjecanja su članovi klubova Istre. Međutim, organizacijski iskorak na sjever Hrvatske privukao je pažnju čak 40-tak sudionika iz  12 klubova Regije Sjever HAKS-a što će biti posebno zanimljivo praktično u prvim međusobnim ogledima većeg broja vozača sjevera i zapada.

Drugo je ovo natjecanje sezone u kojoj je pobjedom poveo Zagrepčanin Vjekoslav Čičko koji u ovoj disciplini na državnom prvenstvu brani boje Autokluba Buzet autosport. On je svojim dorađenim „Fiat Cinquecentom“ svojevrsni favorit natjecanja u Novom Marofu.  Izostat će zbog neodgodivih obveza prošlogodišnji prvak Marin Čohar (AK RI autosport), ali stiže vrhunski riječki dvojac Ivan Pavlović i Dejan Kopajtić iz AK Rijeka. Iznenađenja su moguća jer ovo je prilika da „zagrebački dečki“ skinu skalp „veteranima“ ove zanimljive i mladim vozačima prihvatljive automobilističke discipline.

Staza je pripremljena u duljini 1.050 metara, voze se tri vožnje, svaka po tri kruga, i sve se boduju za konačni rezultat.

U nedjelju 21.lipnja od 8,30 do 9,45 sati provest će se verifikacija vozača i tehnički prijam vozila, trening kreće u 11 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 13,30 sati. Proglašenje najuspješnijih je oko 18 sati.

(mk)

Snimio:M.Krpan