Čak 100 prijava za regionalni slalom u Buzetu

Čak 100 prijava za regionalni slalom u Buzetu

0 421

p>Na adresu auto kluba Buzet autosport stiglo je čak stotinu prijava za natjecanje Prvenstva Regije Zapad u autoslalomu “Memorijal Mladen Žulić”, koje se ove nedjelje održava na dijelu legendarne brdske staze od Mosta do sela Marinci. Promjena lokacije utrke, koja pred organizatora AK “Buzet Autosport” postavlja novi izazovan zadatak, na dio trase na kojem se ove godine održavaju dva natjecanja za Prvenstvo Europe u automobilizmu (Croatia rally i 30. Buzetski dani) i postavljanje utrke autoslaloma u dužini od 2,5 kilometara očito je dobro odjeknulo među brojnim vozačima iz Regije zapad i van nje.

Na listi prijava našlo se tako 83 natjecatelja koji će se bodovati za regionalne bodove, te 17 vozača (natjecatelji bez licence ili iz klubova koji ne pripadaju području Regije Zapad) koji će svoje vještine imati priliku iskazati u sklopu natjecanja “Nagrada Buzet Autosporta”. Osim većine najboljih autoslalomaša posljednjih sezona u državnom i regionalnom prvenstvu, na autoslalomu u Buzetu nastupiti će i nekoliko gostiju od kojih je svakako najzvučnije ime Andrea Bua sa Sicilije koji nastupa u prototipu osella suzuki.
Osim natjecateljskog dijela, organizatori su priredili i revijalnu utrku istarskih automobilističkih legendi koju predvode legendarni europski prvak iz 1968. godine Đani Šverko, zlatna buzetska generacija osamdesetih (Branko Bašić, Silavno Vivoda, Žarko Bauman, Dubravko Bošnjaković…) te nekoliko velikih asova koji su svoj trag zabilježili u hrvatskim prvenstvima (Mario Delmoro, Darko Ladavac, Edi Milokanović…).

LISTA PRIJAVA

LISTA PRIJAVLJENIH VETERANA

1 Silvano Vivoda
2 Đani Šverko
3 Branko Bašić
4 Mario Delmoro
5 Darko Ladavac
6 Edi Milokanović
7 Franko Grubiša
8 Zvjezdan Nežić
9 Velimir Dopša
10 Žarko Bauman
11 Dubravko Bošnjaković
12 Jasna Golojka
13 Darko Mijandrušić

Zbog iznimno velikog broja prijava organizator je bio prisiljen promijeniti dio satnice natjecanja (što će biti objavljenoj u posebnoj službenoj informaciji), pa će se tako tehnički pregledi i verifikacija natjecatelja održati u subotu 9. srpnja od 17 do 20 sati.

Autor: Racing.hr