BUZET – Erste Formula Driver 2015.

BUZET – Erste Formula Driver 2015.

0 1098

 

Buzetsko brdo spremno za Formulu driver

 

OD SADA I ZA BODOVE REGIJE

 

Buzetski oktanski entuzijasti prošle su godine  na domaćoj stazi zaživjeli jednu novu automobilističku disciplinu. „Formula driver“ preslikana je od Talijana, prošle je godine uz porođajne muke i  nedorečenosti u pravilničkim segmentima utrka u Buzetu, potom na Učki, a krajem godine i na Grobniku, svaka okupila po više od stotinu sudionika. U ovu je sezonu ušla kao disciplina u bodovnom sustavu Prvenstva Auto i karting lige Zapad za sve članove klubova s područja Regije Zapad HAKS-a čiji je administrativni nositelj odnedavno Auto karting savez Istre.

Poznata brdska staza buzetske utrke europskog prvenstva,  na svom većem  dijelu od Mosta do Svi Svetih , u duljini 3.500 metara, biti će u nedjelju 24. svibnja poprište prvog natjecanja nove sezone discipline osmišljene po uzoru na talijanski autoslalom. Duž dionice  u šest je zona brzina usporena šikanama. Organizator „Erste Formula driver – Memorijal Mladen Žulić i Moreno Komar“ je Autoklub Buzet Autosport, a na stazi uz 56 prijavljenih vozačica i vozača u konkurenciji regionalnog prvenstva očekuje još 80-tak u promo vožnji, među kojima i goste iz inozemstva. Uz sve boduju se i Prvenstva Istarske rivijere i AKSi-ja, te Nagrada Grada Buzeta. Vozila su raspoređena u čak sedam klasa, dvije više u odnosu na prošlogodišnji ciklus.

Ova je utrka dio trotjednog buzetskog  vikend programa ekstremnih i adrenalinskih sportova jedinstvena imena „Xtreme Sport – Fest Buzet 2015.“. Prvi vikend svoje su već odradili motoristi, slijedili su biciklisti, a ovog su vikenda na redu automobilisti.

Program predviđa tehnički prijem i verifikaciju u subotu 23. svibnja od 15 do 18 sati, a nedjelja je natjecateljski ( i promocijski ) dan. Od 9 sati vozi se službeni trening, a u 11,10 sati, neposredno po svečanom otvorenju kreće prva od tri bodovne utrke čiji se rezultati zbrajaju.

(mk)