BUZET DOMAĆIN EUROPSKOG ENDURO PRVENSTVA

BUZET DOMAĆIN EUROPSKOG ENDURO PRVENSTVA

0 530

Ovog vikenda od 29. do 31.svibnja Buzet je domaćin još jedne značajne europske oktanske manifestacije, ovog puta na dva kotača. Na kružnom zadatku u kotlini podno Ćićarije očekuje se blizu 250  sudionika iz 17 zemalja  European Enduro Championship po prvi put utrke prvenstva Starog kontinenta koja se još boduje za prvenstva Alpe-Adria, Hrvatske i Slovenije. Desetogodišnje iskustvo i trud zaljubljenika u ovu motociklističku disciplinu okupljenih u Enduro moto klubu Buzet organizatoru utrke urodilo je plodom i pred velikim su izazovom uspješne manifestacije. Tijekom tri dana pravog adrenalinskog spektakla svoje vještine na busetskom terenu pokazat će najzvučnija imena europske enduro scene. Favoritom utrke je branitelj titule europskog prvaka Talijan Maurizio Micheluz koji je nedavno u Italiji startao u novu sezonu pobjedom nad Britancem Tomom Sagarom i Francuzom Benoitom Fortunatom.

Od istarskih se vozača,  najviše očekuje od iskusnog Buzećanina Marka Prodana, trenutno vodećeg klase E1 Alpe Adria prvenstva. Uz njega bit će tu još Puljanin Robert Vozila, Rovinjanin Marko Črnac i sestra mu Sanja, prva i jedina žena u Hrvatskoj sudionica europskog prvenstva, te Puljanin Daniel Vivoda u konkurenciji AAC.

Parada vozača i Stunt show na buzetskom Trgu Fontana bio je uvod u euro manifestaciju. Subotanji start prve vožnje je u 9 sati u Mašimovoj škuji, gdje se sutradan u isto vrijeme nastavlja program koji će dnevno trajati i po sedam sati. Duljina jednog „kruga“ iznosi 60 km, a u svakom su krugu dva specijalna testa. Itinerer je dug 380 km sa 24 km brzinaca. Specijalni zadaci locirani su na poligonu Griža na ulazu u Buzet iz smjera Kopra, a drugi u Cunjskoj vali nedfaleko Čiriteža na smjeru ulaska iz Rijeke. Novost u odnosu na ranije godine ove staze je „Spectator Point“ smješten u Mučanu gdje gledatelji s najbliže točke najtežeg dijela trase mogu uživati u egzibicijama na dva kotača. Proglašenje najuspješnijih pod pokroviteljstvom Grada Buzeta očekuje se u 18 sati tijekom nedjeljnog popodneva.

(mk)

 

 

SIMILAR ARTICLES

0 341