”BURA” OČEKUJE POLAZNIKE DESETOG CIKLUSA

”BURA” OČEKUJE POLAZNIKE DESETOG CIKLUSA

Prva Karting škola imenom „Prelučka legenda“ započela je prije četiri godine tijekom kojih je kroz deset ciklusa diplome škole steklo više od 110 mladih. Oko projekta  Škole kartinga, prve takve vrste na Kvarneru, snage su objedinili riječki Autoklub „RI autosport“ i Karting klub „Rijeka“,  koji kroz nekoliko dana ponovo u tandemu pripremaju  novi deseti ciklus pete generacije čiji su upisi u tijeku. Bit će to „Ljetna škola“ čiji će se praktični dio odvijati na novoj, pravoj i velikoj karting stazi koja je protekla dva mjeseca u svojevrsnom probnom radu. Tako će mladi kartingaši poslije  vožnje stazom na Preluci, gdje je partner u projektu bio Kartig centar Rijeka-Preluk, „preseliti“ na novu lokaciju u Šmriku na stazu Kartodroma „Bura“ čiju opstojnost  objedinjuje Karting klub „Rijeka“. Staza od 800 metara, širine sedam sa niz zavoja smještena je na prostoru iznad Jadranske magistale između Šmrike i Križišća i s vremenom se očekuje da postane pravo oktansko utočište.

Polaznici Karting škole „Prelučka legenda“ mogu biti svi dječaci i djevojčice uzrasta 5 do 16 godina, a vrijedno i višegodišnje iskustvo na njih prenosi voditelj škole prof.Vanja Vešligaj, svojedobno 90-tih trofejni hrvatski i međunarodni kartingaš, kasnije i uspješan automobilist. Škole je tijekom četiri protekle godine iznjedrila 20-tak mladih vozača koji su već nekoliko godina okosnica državnog prvenstva u kartingu djelujući u nekolicini klubova Kvarnera i Istre, ali i drugih širom Hrvatske. Među njima već ima priznatih državnih prvaka i viceprvaka, a neki su na putu stjecanja tih laskavih titula. Mnogi su mogli prvi puta voziti karting, upoznati se sa čarima zanimljive tehničke discipline namijenjene najmlađem uzrastu. Interes je znakovit pa se početkom kolovoza na prvom okupljanju očekuje nova skupina budućih kartingaša među kojima će zasigurno opet zasjati neko novo ime oktanskog sporta.

Plan je da se ove godine  na stazi Kartodroma „Bura“ održi nekoliko ciklusa, a više informacija može se dobiti na adresama klubova: AK RI autosport (e-mail:ri-autosport@vip.hr i 091 1521303) ili KK Rijeka ( e-mail: kartingklubrijeka@gmail.com i tel. 098 327821. (m)

SIMILAR ARTICLES